Sport 12 Mai 2009 16:44
Norvegia, Danemarca si Scotia au primit inca un loc in urmatoarea editie a Ligii Europa, fiind primele tari in clasamentului UEFA Fair Play, bazat pe toate meciurile de club si ale echipelor nationale intre 1 mai 2008 si 30 aprilie 2009, informeaza site-ul oficial al forului european.
Castigatoarea a primit 8,372 puncte in urma a 66 de jocuri, iar urmatoarele pozitii au fost ocupate de Danemarca (8,189 puncte / 66 jocuri) si Scotia (8,169p / 56j), informeaza NewsIn.

Cele trei tari vor primi cate un loc in plus in Liga Europa si vor putea inscrie in cupele europene clubul care a castigat clasamentul fair-play din campionatul intern. Daca respectivul club s-a calificat in cupele europene, in competitie se poate inscrie formatia urmatoare in clasament. UEFA accepta si ca un club care a retrogradat la finalul sezonului sa evolueze in Liga Europa in cazul in care a primit un punctaj foarte bun.

Romania a ocupat locul 36 in clasament, cu 7,768 puncte dupa 71 de partide.

In clasament sunt luate in calcul numai tarile care au disputat minim 30 de meciuri. Punctajele fair-play sunt acordate pe baza notelor primite de la delegatii UEFA, care noteaza jocul pozitiv, respectul fata de adversari si arbitri, comportamentul suporterilor, oficialilor echipelor si a numarului de cartonase primite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.