Sport 11 Mai 2009 18:28
Curtea de Apel a admis vineri recursurile impotriva respingerii cererii de eliberare sub control judiciar a arbitrilor Marcel Savaniu si Sorin Corpodean si astfel cei doi vor fi eliberati.
Sedinta de la Curtea de Apel a inceput la ora 13,00, iar sentinta a fost data in jurul orei 17,15. Curtea de Apel Pitesti a judecat recursurile impotriva respingerii cererii de eliberare sub control judiciar a arbitrilor Marcel Savaniu si Sorin Corpodean, cereri care au fost respinse la inceputul saptaminii de catreTribunalul Arges. Hotarirea Curtii de Apel este definitiva si nu mai poate fi atacata cu recurs, informeaza NewsIn.

"S-au casat incheierile recurate. S-au admis cererile de eliberare provizorie sub control judiciar si s-a instituit in sarcina celor doi urmatoarele obligatii. Sa nu se deplaseze la spectacolele sportive, sa nu se apropie de co-inculpatii in cauza, de mebrii familiei acestora, de martori, de experti, sa nu exercite profesia sau meseria avuta la data arestarii. S-a dispus punerea de indata in libertate" a declarat judecator Paula Cotovanu, purtator de cuvant Curtea de Apel Pitesti.

Marcel Savaniu si Sorin Corpodean au fost arestati in scandalul de coruptie in fotbal care a fost declansat la Pitesti. Au intrat de asemenea in atentia autoritatilor Aurelian Bogaciu, vicepresedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Marcel Lica, fostul presedintele al CCA Gheorghe Constantin, patronul FC Arges Cornel Penescu. Sunt arestati preventiv, alaturi de Penescu, directorul hipermarketului pitestean PIC (apartinand fratilor Penescu, n.r.), Liviu Facaleata, si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu.

Cu o saptamana in urma, Curtea de Apel Pitesti a respins recursurile impotriva arestarii preventive formulate de arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean si de observatorul FRF Marcel Lica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.