Sport 11 Mai 2009 11:22
Tribunalul Arges a amanat pentru luni, 11 mai, cererea de eliberare pe cautiune a observatorului FRF Marcel Lica, solicitand ca acesta sa depuna mai intai suma de 100 de milioane de lei stabilita pentru cautiune, transmite corespondentul NewsIn
Curtea de Apel Pitesti a acceptat, luni, 4 mai, recursul procurorilor impotriva deciziei de eliberare sub control judiciar a observatorului FRF Marcel Lica, arestat in data de 23 aprilie sub acuzatia de luare de mita, astfel incit federalul a ramas in arest. Joi, 7 mai, avocatul lui Lica a depus la Tribunalul Arges o cerere de eliberare pe cautiune.

Tribunalul Arges a decis, joi, 30 aprilie, eliberarea provizorie sub control judiciar a observatorului FRF Marcel Lica. Astfel, instanta a admis cererea lui Lica, pe care l-a obligat, in schimb, sa nu paraseasca municipiul Constanta, sa se prezinte la organul de urmarire penala si la instanta de judecata ori de cate ori este chemat, sa se prezinte la organul de politie din localitatea de domiciliu si sa nu isi schimbe locuinta fara incuviintarea instantei. De asemenea, Lica nu are voie sa ia legatura cu ceilalti inculpati. Procurorii au atacat decizia cu recurs.

In motivarea arestarii preventive pentru 29 de zile a observatorului Marcel Lica si a arbitrilor de fotbal Sorin Corpodean si Marcel Savaniu, procurorii DNA Pitesti sustin ca "lasarea in libertate a acestora prezinta un pericol concret pentru ordinea publica". "Inculpatii nu au recunoscut faptele savirsite. Faptele savirsite de catre inculpati sunt pedepsite cu pedeapsa inchisorii mai mari de patru ani si exista probe ca lasarea in libertate a acestora prezinta un pericol concret pentru ordinea publica", se arata in motivare.

In scandalul de coruptie in fotbal care a fost declansat la Pitesti au fost arestati arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, vicepresedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Marcel Lica, fostul presedintele al CCA Gheorghe Constantin, patronul FC Arges Cornel Penescu. De asemenea, sunt arestati preventiv, alaturi de Penescu, directorul hipermarketului pitestean PIC (apartinand fratilor Penescu, n.r.), Liviu Facaleata, si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.