Sport 8 Mai 2009 02:51
Scolile de fotbal private se confrunta atat cu probleme financiare, cat si cu stingerea pasiunii tinerilor pentru sport.
Aparute precum ciupercile dupa ploaie in ultimii zece ani, multe dintre scolile de fotbal private au trebuit sa-si inchida intre timp portile. Totusi, multe dintre acestea - unele chiar mai vechi, de la inceputul anilor ’90 - continua sa-si desfasoare activitatea in ciuda dificultatilor. Despre cum mai merg aceste scoli private in actualele conditii de criza vorbesc unii dintre patronii lor.

Cert este ca o scoala de fotbal cu greu poate fi privita ca afacere in Romania si unde finantatorii sunt cam singurii care baga bani, ajutorul de la alti sponsori sau de la nivel federal fiind inexistent. Poate ca, odata cu reinfiintarea campionatului de tineret la cluburile de prima liga, acestea sa isi arunce ochii si catre privati, fie prin a selectiona jucatori de acolo, fie prin stabilirea de parteneriate.

Probabil cea mai veche in domeniu, Srbianca Giuchici este patronata de fostul jucator al lui Poli Timisoara, Miroslav Giuchici, si a scos in cei 17 ani de activitate multi fotbalisti care au ajuns in prima liga.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.