Sport 8 Mai 2009 18:46
Damir Dokic, tatal tenismenei Jelena Dokic, a fost arestat, joi, pentru 30 de zile, timp in care va avea loc o investigatie legata de aminintarile cu moartea pe care acesta le-a facut la adresa ambasadoarei Australiei la Belgrad
Aceasta arestare vine dupa ce presa locala a scris despre faptul ca Damir Dokic ar vrea sa-i atace pe ambasadoarea Australiei si pe sotul acesteia cu o arma de foc. Politia s-a autosesizat si a efectuat o perchezitie la casa lui Dokic, unde a gasit arme de foc detinute legal, dar si ilegal, informeaza NewsIn.

Judecatorul care a emis mandatul de arestare, Borislav Rakimic, a spus despre acest caz: "Dokic a fost audiat miercuri dupa-amiaza in prezenta avocatului sau si a negat ca ar fi facut astfel de amenintari. A fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile, timp in care va fi lansata procedura de obtinere a declaratiilor din partea ambasadoarei si a staff-ului sau. Dokic spune ca a vorbit cu secretara de la ambasada si ca nu a amenintat niciodata".

La perchezitia efectuata au fost gasite in casa doua grenade si 20 de cartuse, pentru care Dokic nu avea permis, dar si sapte arme de vanatoare si un pistol pentru care avea permis.

Amenintarile lui Dokic au venit dupa ce presa australiana a citat-o pe Jelena Dokic povestind despre viata grea pe care a avut-o alaturi de tatal sau.

Jelena Dokic era in anul 1999 pe primele pagini ale publicatiilor dupa victoria in fata liderului mondial de atunci Martina Hingis, in runda inaugurala a turneului de Mare slem de la Wimbledon. Atunci, Dokic a ajuns pana in sferturi, iar in 2000 s-a calificat in semifinale.
Povestea tenismenei nascute la Osijek nu a continuat insa la fel de frumos. Tatal Jelenei, si totodata antrenorul ei, s-a dovedit a fi cel care avea sa-i puna cariera in pericol. Din cauza comportamentului coleric si a iesirilor sale violente, sportiva a fost nevoita sa ia o pauza si sa isi rezolve problemele familiale. Odata cu anul 2006, tenismena a inceput sa cada in clasamentul WTA, dupa ce pe 19 august 2002 ocupase locul 4.

In 2007, tenismena a disputat un singur meci, iar in 2008, din 45 de meciuri jucate a castigat 35 si a ajuns pe locul 177 WTA. In 2009, Dokic a jucat la Australian Open, unde a ajuns pana sferturi, iar in aceste zile a venit sa joace la Bucuresti, la turneul GDF Open Suez, avand ca obiectiv sa ajunga in primele 20 de tenismene ale lumii. In acest moment, Dokic ocupa locul 74 in clasamentul WTA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.