Sport 8 Mai 2009 17:17
Fostul capitan si slectioner al nationalei, Gheorghe Hagi, a lansat joi un DVD cu golurile sale inscrise la echipele de club la care a jucat, iar banii obtinuti in urma vanzarilor vor fi donati pentru copiii defavorizati, prin fundatia care ii poarta numele
Hagi, care a lansat in decembrie 2007 un prim DVD cu golurile de la nationala, a declarat: "Am strans in aceste imagini toata cariera mea. Am lasat faptele sa vorbeasca. Multumesc tuturor celor care m-au ajutat sa cladesc aceasta cariera si, in primul rand, antrenorilor. Este un DVD care va ramane pentru istorie", informeaza NewsIn.

Hagi a marturisit ca si-a dorit sa stranga toate golurile si fazele importante pe DVD-uri inca de cand s-a retras, pentru ca si cei care nu l-au putut urmari de-a lungul carierei de fotbalist sa vada imaginile peste timp. "Mie imi pare rau ca nu i-am vazut pe Dobay si Petchovski. Pentru mine e mare pacat", a spus Hagi, care a reunit pe suport digital golurile inscrise de-a lungul timpului pentru Sportul Studentesc, Steaua, Real Madrid, Brescia, Barcelona si Galatasaray.

Fostul decar al nationalei a fost de parere ca cele mai bune evolutii din cariera le-a avut la Galatasaray. "Am dat ce am avut mai bun la Galatasaray. Am ajuns la echipe la care orice fotbalist isi doreste sa joace si am vazut si aseara ce greu e sa ajungi sa joci la ele. Am observat facand acest DVD ca in prima parte a carierei imi doream foarte mult sa marchez, eram mai egoist. Cand am mai crescut am devenit un foarte bun pasator", a spus Hagi, care a aflat in urma adunarii tuturor imaginilor ca este fotbalistul roman cu cele mai multe goluri marcate, 317 in 789 de meciuri. "Pana acum niciodata n-am crezut. A meritat tot ce am facut in viata, toate sacrificiile", a afirmat Hagi, care a marturisit ca a avut "doua provocari in viata": sa devina unul dintre cei mai buni fotbalisti si sa sprijine fotbalul dupa ce renunta la cariera de jucator.

DVD-ul cu golurile de la echipele de club cuprinde o vizionare de 3 ore si il are ca voice over pe Andi Moisescu, care s-a declarat un fan al jucatorului inca din vremea in care juca in Regie. Singurele goluri care nu au putut fi puse in acest colaj sunt cele de la Farul, de la care Hagi nu are imagini si a ales sa puna cateva fotografii din acea perioada si o declaratie a antrenorului care l-a descoperit, Iosif Bukossi. Din cele trei ore, cel mai mult spatiu il ocupa perioada petrecuta la Galatasaray. Per total, DVD-ul cuprinde atat golurile de la echipele de club cat si driblingurile sale celebre si alte momente memorabile.

Altfel, Hagi a refuzat sa comenteze speculatiile ca ar fi dorit de campioana CFR Cluj si a precizat ca "deocamdata nu exista nimic". "Niciodata nu am exclus campionatul romanesc, dar nu vreau sa antrenez in orice conditii. Se putea intampla acum doua luni la Galatasaray, dar n-a fost sa fie. Mie imi place sa castig. Vreau un proiect pentru cel putin doi ani, care sa ma provoace. Am ce sa muncesc, muncesc pentru mine", a spus Hagi, care a mai declarat ca zvonurile ca va fi noul antrenor al nationalei au fost "un joc frumos pentru presa, nu pentru el". "Am inteles ca n-a existat decat un nume. Nimeni nu m-a intrebat daca vreau", a precizat Hagi.

Acesta s-a referit si la ultimele scandaluri din fotbalul romanesc: "Nu e normal sa se intample asemenea fapte, evenimente ca cele cu autocarul si altele, dar de 10 ani nu s-a creat nimic si e normal sa se intample aceste lucruri. Trebuie sa acceptam si aceasta pata neagra a fotbalului romanesc".

Fostul jucator al Barcelonei a mai spus ca se bucura pentru calificarea catalanilor in finala Ligii Campionilor. "M-am bucurat foarte mult, nu pentru ca am jucat eu acolo, ci pentru fotbalul ofensiv. Am crezut in calificarea ei. Era foarte greu ca o echipa mare ca Barcelona sa nu inscrie doua meciuri la rand. E pacat ca o echipa mare ca Chelsea a jucat doar ca sa se apere. Ma bucur foarte mult ca a invins fotbalul spectacol", a declarat Hagi, care a precizat in final ca nu va merge la meciul Steaua-Dinamo: "Nu ma mai duc in Ghencea. Eu am plecat de acolo". DVD-ul va aparea pe piata duminica si timp de 2 luni se va vinde doar in magazinele Carrefour.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.