Sport 7 Mai 2009 00:11
Antrenorul lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a afirmat, miercuri, ca echipa sa va trebui sa abordeze meciul de joi cu Dinamo Kiev, din mansa secunda a semifinalelor Cupei UEFA, fara sa tina cont de rezultatul din tur si a facut apel la caracterul elevilor sai, informeaza site-ul clubului.
"Inainte de toate, ar trebui sa fim multumiti ca Sahtior si Dinamo se intalnesc la un asemenea nivel. Partida de maine este principalul eveniment in Ucraina si mi-as fi dorit ca acest meci sa fie finala competitiei. Se intalnesc doua formatii care se cunosc foarte bine, iar din acest motiv aceasta confruntare aduce, oarecum, a rutina. Nu pot sa spun ca rezultatul din tur (n. r. 1-1) este unul bun pentru noi. Le-am zis jucatorilor mei ca daca ne gandim de acum la finala, nu vom ajunge nicaieri", a spus tehnicianul roman, in conferinta de presa din preziua meciului cu Dinamo Kiev.

Intrebat daca Sahtior si-a atins varful de forma in acest final se sezon, Lucescu a afirmat ca este multumit de prestatiile echipei sale din ultima perioada: "Pana acum, am fost satisfacut de jocul nostru. Jucatorii trebuie sa-mi asculte instructiunile si sa demonstreze ca au caracter si maturitate. Numai daca vom combina aceste lucruri, vom avea garantat succesul".

In final, tehnicianul lui Sahtior a atras atentia asupra starii gazonului de pe stadionul Olimpiski, care la ora meciului va fi imbibat cu apa, si si-a avertizat jucatorii sa evolueze cu multa concentrare: "Asemenea suprafete de joc pot avea un impact mare asupra rezultatului final. Ati vazut aseara cum a alunecat acel jucator de la Arsenal, episod care a consemnat inceputul sfarsitului. Pe un astfel de gazon, trebuie sa ramai concentrat pe intreaga duara a partidei si sa acorzi atentie maxima fiecarei faze".

Sahtior Donetk va primi, joi, vizita gruparii la care evolueaza si mijlocasii romani Tiberiu Ghioane si Florin Cernat, Dinamo Kiev, in a doua mansa a penultimului act al Cupei UEFA. In tur, cele doua formatii au terminat la egalitate, scor 1-1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.