Sport 7 Mai 2009 18:34
Avocatul Gheorghita Mateut a depus miercuri la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti o cerere de incuviintare a parasirii judetului Ilfov si a Bucurestiului pentru patronul echipei Steaua, Gigi Becali, o decizie in acest sens urmand sa o ia procurorul care instrumenteaza dosarul lui Becali
"Da, este adevarat ca am facut o cerere de incuviintare a parasirii localitatii pentru domnul Becali. Am facut aceasta cerere pentru ca in dispozitivul hotararii instantei prin care domnul Becali a fost pus in libertate se arata ca acesta poate parasi localitatea doar cu incuviintarea organului judiciar. Este o cerere facuta pentru ca domnul Becali sa poata participa la sfarsitul acestei saptamani la o actiune electorala la Iasi", a declarat pentru NewsIn profesorul Gheorghita Mateut, unul dintre avocatii care asigura apararea lui Becali inca de la inceputul anchetei.

Pe de alta parte, Judecatoria Sectorului 1 a amanat pentru joi discutarea primei cereri de ridicare a interdictiilor impuse lui Gigi Becali, pentru ca patronul Stelei sa precizeze in fata instantei daca isi insuseste solicitarea sau nu.

Becali nu a fost prezent, insa, miercuri, la Judecatorie.

Totodata, instanta a dispus trimiterea unei adrese catre Tribunalul Bucuresti pentru a primi o copie a motivarii deciziei din 17 aprilie, cand s-a inlocuit arestul preventiv in cazul Becali cu mai multe interdictii. Judecatoria motiveaza ca este oportuna cunoasterea cauzelor pentru care s-au impus interdictiile, in ciuda pozitiei avocatului Mariana Stefan si a procurorului de sedinta, care au sustinut, miercuri, ca nu este necesara la dosar decizia Tribunalului.

Judecatoria Sectorului 1 a stabilit pentru miercuri sa ia in discutie cererea depusa de avocatii lui Gigi Becali pentru ridicarea interdictiilor, desi patronul Stelei a declarat pentru NewsIn ca Mariana Stefan, aparatorul care a facut solicitarea, nu il mai reprezinta.

Patronul echipei Steaua, Gigi Becali a declarat, marti, pentru NewsIn, dupa ce a fost instiintat ca in numele sau s-a depus la Judecatoria Sectorului 1 o cerere ridicare a interdictiilor impuse de judecatori, ca Mariana Stefan nu mai este avocatul sau. "I-am dat o delegatie mai demult, dar atat. Nu i-am dat eu voie sa depuna nimic acum", a afirmat patronul Stelei, Gigi Becali.

Procesul era stabilit sa inceapa pe 11 mai, dar, la solicitarea Marianei Stefan, instanta a fixat un alt termen pentru miercuri.

Avocatii lui Gigi Becali cer Judecatoriei Sectorului 1 ridicarea interdictiilor impuse de Tribunalul Bucuresti sau permisiunea ca acesta sa poata parasi localitatea pentru a participa la o intrunire a PRM Iasi in perioada 8 - 11 mai.

"In perioada 9.05 - 10.05.2009, in municipiul Iasi este stabilita o intrunire electorala a Filialei PRM - Iasi, ca prim obiectiv al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare a Partidului Romania Mare, partid pe ale carui liste candidez. Motiv pentru care va solicit sa-mi incuviintati deplasarea in municipiul Iasi in perioada 08.05 - 11.05.2009", se arata in cererea facuta de avocatul Mariana Stefan, desemnata de Corneliu Vadim Tudor sa-i reprezinte interesele patronului Stelei.

De asemenea, avocatii au cerut Judecatoriei Sectorului 1 preschimbarea termenului de judecata care a fost fixat pentru 11 mai, pentru ca Gigi Becali sa poata fi prezent la Iasi in cazul in care instanta ii va acorda permisiunea.

Reamintim ca avocatii au depus pe 5 mai, la Judecatoria Sectorului 1, o cerere prin care solicita ridicarea tuturor interdictiilor impuse de Tribunalul Bucuresti.

Gigi Becali a fost eliberat, dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a admis, pe 17 aprilie, recursul impotriva respingerii cererii de eliberare judecata, cu o zi inainte, de Judecatoria Sectorului 1. Potrivit unor surse judiciare, un judecator dintre cei trei care au judecat vineri recursul a avut o opinie diferita, acesta fiind Dorin Matei, presedintele completului.

Tribunalul a decis, tot pe 17 aprilie, punerea de indata in libertate si a lui Dumitru Beciu, unul dintre bodyguarzii lui Becali. Acestuia, ca si lui Becali, i s-au fixat mai multe interdictii, precum cea de a nu parasi judetul Ilfov si Bucurestiul fara incuviintarea instantei. Cei doi nu au voie sa ia legatura intr-un fel sau altul cu celelalte parti din dosar. De asemenea, ei nu au voie sa isi schimbe domiciliul fara incuviintarea instantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.