Sport 7 Mai 2009 11:07
Inalta Curte de Casatie si Justitiei a dat castig de cauza Federatiei Romane de Fotbal (FRF), in procesul in care s-a judecat cu Loteria Romana pentru veniturile realizate in urma pronosticurilor si pariurilor sportive, iar Loteria trebuie sa plateasca FRF 17,3 milioane de lei
De asemenea, instanta suprema a obligat Compania Nationala Loteria Romana (CNLR) la plata sumei de 87.298 lei, reprezentand cheltuieli judiciare catre stat, informeaza NewsIn.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, in data de 13 octombrie 2008, ca CNLR nu mai este obligata sa plateasca Federatiei Romane de Fotbal 17,3 milioane de lei reprezentand profitul din pronosticurile sportive, asa cum hotarase, initial, Tribunalul Bucuresti. In plus, Curtea de Apel Bucuresti a obligat FRF la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 217.506,18 lei.

Federatia Romana de Fotbal (FRF) a executat silit, in data de 14 februarie 2008, Compania Loteria Romana, ca urmare a unei sentinte a Tribunalului Bucuresti din decembrie 2007, potrivit avocatului Federatiei, Antonie Popescu. Avocatul FRF a declarat la acea data, pentru NewsIn, ca in conturile FRF a intrat suma de 173 de miliarde de lei vechi (17,3 milioane RON). Popescu a mai spus ca Loteria isi poate recupera acesti bani daca va castiga procesul in caile de atac. Compania Nationala Loteria Romana a facut apel impotriva sentintei tribunalului.

Intre CNLR si FRF a fost deschis un nou proces, la Tribunalul Bucuresti, in care Loteria Romana solicita instantei sa oblige Federatia Romana de Fotbal sa restituie Companiei Nationale suma de 187.500 de lei, primita de FRF in perioada 2001 - 2005, in baza unor conventii incheiate intre cele doua parti cu privire la pronosticurile sportive. Tribunalul Bucuresti a fixat primul termen al procesului pentru data de 19 mai.
Concret, avocatii Companiei Nationale Loteria Romana solicita instantei sa anuleze trei conventii incheiate intre Loterie si Federatia Romana de Fotbal, intre 20 decembrie 2001 si 11 ianuarie 2005, in baza carora FRF a primit esalonat suma de 187.500 de lei. CN Loteria sustine in actiunea depusa in instanta ca aceste conventii au fost incheiate prin fraudarea legii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.