Antrenorul Mircea Lucescu a declarat, ieri, la sosirea in tara, pe Aeroportul "Aurel Vlaicu" - Baneasa, ca sarbatoarea organizata de clubul Sahtior Donetk dupa castigarea titlului in Ucraina reprezinta "cea mai reusita petrecere din cariera sa". "A fost o sarbatoare specific ucraineana, facuta la un nivel inalt. In toate tarile estice se imbina mereu cultura cu sportul. Prilejul oferit de castigarea titlului a fost folosit de multa lume, ma refer la spectacolele muzicale, multi s-au prins in acest joc al succesului. Seara oferita de Rinat Ahmetov a fost exceptionala. Chiar asa nu ma asteptam, sincer sa fiu", a spus Lucescu.

Tehnicianul formatiei ucrainene a precizat ca si in Turcia a trait experiente asemanatoare. "Si in Turcia am avut parte de asa ceva, dar acolo era o manifestare populara fantastica. Sa nu uitam totusi de Besiktas, care a serbat titlul la 100 de ani de la infiintare. Atunci au acoperit terenul cu lampi, au facut un spectacol fantastic, presedintele obligand pe toata lumea sa vina la costum, iar femeile cu rochii lungi", a mai spus Lucescu.

In alta ordine de idei, antrenorul echipei Sahtior Donetk spune ca nu a existat un presedinte mai bun in Divizia A ca Jean Padureanu, conducatorul gruparii Gloria Bistrita. "Cred ca cel mai bun presedinte este Padureanu, n-a existat unul mai bun ca el. Omul si-a condus echipa cum a crezut el, cu strategia de care a avut nevoie pentru a mentine Bistrita in Divizia A si sunt 15 ani. Mergeam acolo sa jucam cu echipa nationala, faceam pregatire, l-am cunoscut in perioada aia. Presedinte mai bun ca el n-a existat", a mentionat antrenorul roman.

Lucescu a spus ca il admira pe Jean Padureanu. "Acuzatiile care s-au facut sunt alta problema, eu vorbesc de felul cum si-a condus echipa si sa fie permanent in lupta. Ca n-ar fi trebuit sa fie acolo, ci la un club cu alte mijloace si poate ca succesul lui ar fi fost altul... Eu il admir, fiecare trebuie sa-si faca treaba incat sa foloseasca echipei. Pe vremea cand eram jucator erau mari presedinti, colonelul Turtureanu, Ion Alecsandrescu...", a comentat Lucescu.

Antrenorul echipei Sahtior a mentionat ca a fost un an bun pentru familia Lucescu, dupa ce fiul sau, Razvan, s-a calificat cu Rapid in Cupa UEFA. "Razvan a reusit sa dubleze succesul meu. Eu asa consider, pentru ca a dominat categoric, prin joc si rezultate, echipele bucurestene, cele mai importante si primele patru totodata. Este un succes mare, dar i-a lipsit altceva, pentru ca titlul se castiga si cu o strategie dusa in afara terenului de joc si ma refer aici la relatiile cu LPF, FRF, cu mass-media", a comentat Lucescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.