Negocierile purtate ieri de Mihai Stoica, la Atena, cu Oleg Protasov si managerii acestuia s-au finalizat cu un acord ce va fi parafat luni, la Bucuresti, dupa cum anunta presa elena.

"Voi aduce un antrenor strain la Steaua, in curand ii veti cunoaste numele", se lauda deunazi Gigi Becali. Patronul stelist a negat ca acest antrenor strain este ucraineanul Oleg Protasov, cel care s-a afirmat in campionatul Greciei, ducand in urma cu trei ani pe Olympiakos catre titlul de campioana. Surprinzator pentru unii, presedintele-suspendat al Stelei, Mihai Stoica, a plecat joi seara la Atena, orasul unde s-a stabilit Protasov, si a luat legatura cu managerii ucraineanului. Ieri, dupa pranz, a avut loc discutia decisiva, iar presa din Grecia a confirmat ca cele doua parti au ajuns la un acord ce va fi oficializat luni.

In afara de faptul ca a negat ca fostul golgheter al nationalei URSS va conduce Steaua, Gigi Becali afirma ca se afla in contact cu cinci antrenori straini, sperand, probabil, ca va reusi sa gaseasca unul cu cele mai mici pretentii financiare. Chiar daca in Romania cele mai mari salarii sunt de 150.000 de dolari - Andone la Dinamo si Olaroiu la "Poli" Timi-soara -, Steaua va fi nevoita sa accepte angajarea ucraineanului pentru un salariu la nivelul campionatului Greciei. Astfel, este foarte posibil ca, in cei doi ani de contract pe care ros-albastrii spera sa-l semneze cu Protasov, sa-i plateasca ucraineanului 500.000 de dolari, fara a include aici si primele de obiectiv.

Gigi se face ca nu stie

Patronul stelist a refuzat ieri sa confirme daca Mihai Stoica s-a inteles cu Oleg Protasov, suparat ca in presa s-a vehiculat ideea ca nu ar dispune de lichiditati pentru a plati un antrenor din strainatate. "Nu vreau sa spun, o sa stiti exact cand va veni sau nu va veni. Sau poate vine altul. Veti sti cand va fi. Ca prea s-au inventat tot felul de antrenori. Nu am bani sa angajez antrenor si o sa ramana Steaua fara antrenor, n-ati scris voi asa?", a fost raspunsul zeflemitor al lui Gigi Becali.

Titi - aut

Desi afirma ca, in semn de apreciere pentru ca a condus Steaua in ultimele trei etape catre titlu, il va pastra pe Titi Dumitriu in cadrul clubului, Gigi Becali s-a rasucit brusc si l-a dat afara pe fostul sef al departamentului de descoperire a tinerelor talente. Din cate se pare, declaratiile lui Dumitriu la adresa lui Zenga, dar si insistenta cu care antrenorul solicita sa i se dea sansa de a conduce Steaua l-au deranjat pe patron si a decis sa renunte definitiv la serviciile lui. Astfel, dupa plecarea lui Zenga, alte doua nume care au contribuit la castigarea titlului cu numarul 22 au fost indepartate de Becali din Ghencea: joi- Dorinel Munteanu, iar ieri- Titi Dumitriu.

Zenga, la un pas de Derby Country

Chiar daca presa italiana l-a dat ca si antrenor la Chievo si chiar a anuntat ca a fost vazut in Verona, Walter Zenga a negat cu vehementa aceasta varianta.

Daca initial varianta Derby Country a fost considerata a avea sanse mici de a deveni o certitudine, iata ca "Paianjenul" se afla la un pas de a accepta oferta clubului englez care a ratat la mustata promovarea in Premier League (invinsa de Preston la baraj).
De miercuri, Zenga se afla in Anglia si astazi, inainte de a pleca in luna de miere in Statele Unite ale Americii, expira termenul-limita autoimpus pentru a-si anunta decizia.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.