Sport 29 Aprilie 2009 18:49
Cererea de arestare preventiva a arbitrul Aurelian Bogaciu, retinut, miercuri, de DNA Pitesti, in scandalul de coruptie din arbitraj, s-ar putea judeca in cursul serii de miercuri, la Tribunalul Arges, dupa cum a declarat avocatul sau.
Avocatul lui Bogaciu, Florin Doran, a declarat ca arestarea clientului sau, acuzat ca ar fi primit mita 5.000 de dolari la meciul Universitatea Craiova - FC Arges, nu are la baza nici un fel de probe, transmite NewsIn.

"Nu inteleg de ce procurorii au luat aceasta decizie. In urma confruntarii cu Ianovschi nu a rezultat nimic. Ianovschi nu i-a adus nici o acuzatie. A spus clar ca nu i-a dat niciodata bani. Astazi (nr. miercuri) dupa ora 18.00, este posibil sa se judece propunerea de arestare preventiva. I se aduc acuze cum ca ar fi primit 5.000 de dolari la meciul Universitatea Craiova-FC Arges, meci terminat egal. Nu au nici un fel de probe" a declarat Florin Doran.

Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost confruntat, miercuri, la DNA Pitesti, cu arbitrul pitestean Mihaita Ianovschi, care este si antrenor la juniorii lui FC Arges, dupa cum a declarat avocatul celui din urma.

La sediul DNA Pitesti a fost adus si Gheorghe Constantin, posibil tot pentru confruntari. Fostul presedinte al CCA a parasit sediul DNA in jurul orei 15.30, cu o jumatate de ora inainte de Mihaita Ianovschi, fiind dus inapoi in arestul IPJ Arges. Dupa o jumatate de ora, Constantin a revenit la audieri.

In scandalul de coruptie in fotbal care a fost declansat la Pitesti sunt arestati arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, vicepresedintelui autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lica, fostul presedintele al CCA Gheorghe Constantin, patronul FC Arges Cornel Penescu. De asemenea, sunt arestati preventiv, alaturi de Penescu, directorul hipermarketului pitestean PIC (apartinand fratilor Penescu, n.r.), Liviu Facaleata, si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.