Sport 30 Aprilie 2009 14:07
Antrenorul lui FC Brasov, Razvan Lucescu, a fost validat ieri in functia de selectioner al Romaniei, in urma sedintei Comitetului Executiv care a analizat propunerea facuta de directorul general al FRF, Ionut Lupescu.

Noul selectioner va avea ca obiectiv calificarea echipei nationale a Romaniei la Campionatul European din 2012, dupa ce sansele de accedere la turneul final al CM din 2010 sunt compromise, arata NewsIn. Razvan Lucescu a fost numit in functie in locul lui Victor Piturca, acesta fiind demis luna trecuta de Comitetul Executiv al FRF in urma rezultatelor slabe din preliminariile CM din 2010.

In varsta de 40 de ani, Razvan Lucescu si-a inceput cariera de antrenor la FC Brasov, in 2004, formatie pe care a reusit sa o salveze de la retrogradare. Intre 2004 si 2007 a pregatit Rapidul, cu care a ajuns pana in sferturile de finala ale Cupei UEFA si a castigat doua Cupe ale Romaniei. Din 2007, el a revenit la FC Brasov, reusind sa o promoveze in prima divizie in vara trecuta, iar in acest moment se afla pe locul 8, dupa 27 de etape. Lucescu are in total 136 de meciuri in Liga I ca antrenor, in care a inregistrat 64 de victorii, 43 de rezultate de egalitate si 29 de infrangeri.

Ca jucator, Razvan Lucescu a evoluat pe postul de portar, el reusind sa stranga 240 de meciuri in prima divizie intre anii 1987 si 2003, dar si 9 partide in cupele europene. Lucescu Jr si-a inceput cariera de jucator la Sportul Studentesc si a mai evoluat la FC National, FC Brasov, Rapid, FCM Bacau, dar si la gruparea italiana Nola-AC Cremo.

Tatal lui Razvan, Mircea Lucescu, a fost antrenorul echipei nationale a Romaniei intre 1981-1985, acesta reusind accederea cu tricolorii la turneul final de Campionat European din 1984. De altfel, Mircea Lucescu a fost prima optiune a FRF pentru postul de selectioner si dupa demiterea lui Victor Piturca, dar acesta a refuzat, preferand sa isi prelungeasca intelegerea cu Sahtior Donetk.

De ce a fost ales Razvan Lucescu selectionerul nationalei de fotbal

'E o mare onoare pentru mine, acum o luna nici nu visam sa fiu selectioner'

Stelea: 'Razvan Lucescu mi-a propus sa fiu antrenor secund'


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.