Sport 29 Aprilie 2009 01:44
UEFA a anuntat ca fostul fotbalist Sir Bobby Charlton va primi miercuri, din partea presedintelui Michel Platini, un premiu pentru contributia pe care a avut-o in fotbalul european, informeaza site-ul oficial al forului.

Evenimentul va avea loc miercuri, inainte de partida dintre Manchester United si Arsenal Londra, din semifinalele Ligii Campionilor. Premiul presedintelui UEFA a fost acordat pentru prima data in 1998 si este oferit personalitatilor care si-au adus contributia la dezvoltarea fotbalului, informeaza NewsIn.

"Cand Michel Platini a devenit presedinte, in 2007, a decis ca aceasta traditie sa fie continuata, iar fotbalistii sa fie cei recompensati", se arata intr-un comunicat al UEFA.

Anul trecut, premiul i-a fost oferit fostului fotbalist al lui Real Madrid, Alfredo di Stefano, iar Platini il va premia miercuri pe Sir Bobby Charlton, campion mondial cu Anglia in 1966, castigator al Cupei Campionilor Europeni si al campionatului Angliei. Fostul jucator a evoluat de 106 pentru prima reprezentativa engleza, pentru care a marcat 49 de goluri, in timp ce pentru United a disputat 758 de partide, in care a inscris 249 de goluri.

"Este un adevarat privilegiu pentru mine sa ofer acest premiu unui adevarat domn si ambasador al fotbalului. Sir Bobby reprezinta tot ceea ce este mai bun in fotbal, fair play, respect si loialitate. El este un exemplu pentru viitoarele generatii, atat pe teren, cat si in afara lui", a spus presedintele UEFA, Michel Platini.

"Sunt onorat sa primesc acest trofeu din partea presedintelui UEFA. Multe dintre partide memorabile in care am jucat au fost din cupele europene. Nu este niciun dubiu ca fosta Cupa a Campionilor, acum Liga Campionilor, pastreaza un loc special in inima mea", a spus Charlton, care s-a nascut in anul 1937.
Sir Bobby Charlton a evoluat timp de aproape 20 de ani la Manchester United, iar in 1966 a fost votat cel mai bun fotbalist european. In cupele europene, el are 47 de prezente si 22 de goluri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.