Compania de cablu a solicitat de la CNA licenta pentru o televiziune sportiva, care sa transmita campionatele Romaniei, Spaniei si Germaniei.

Un an a durat “uniunea consensuala” dintre Trustul Intact si consortiul RCS&RDS, divortul fiind iminent dupa ce firma de cablu a cerut CNA sa elibereze o licenta pentru televiziunea sportiva Digi Sport.

Liantul care a legat cele doua companii, drepturile tv asupra Ligii 1 la fotbal, este si motivul razboiului mocnit dintre cele doua structuri, care si-au pasat plata celor 34 de milioane de euro aferente noului sezon. Digi Sport, in cazul in care va obtine azi licenta CNA, va clona practic GSPTV, in dosarul depus solicitandu-se programe pentru Digi Sport 2, 3 si 4.

Difuzarea postului tv va fi facuta, in principal, pe reteaua de televiziune prin cablu RCS&RDS si prin platforma DTH a grupului, Digi TV, in conditiile in care contractul cu LPF prevede obligativitatea acoperirii a cel putin 65% din teritoriul Romaniei.

Conform paginademedia.ro, in dosarul de licentiere se precizeza ca noua televiziune va transmite meciuri din campionatele Romaniei, Spaniei si Germaniei, drepturile pentru primele doua fiind deja achizitionate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.