Sport 28 Aprilie 2009 15:15
Pugilistul roman Adrian Diaconu, campion mondial WBC la categoria semigrea, isi va pune in joc centura pe 19 iunie, in fata canadianului Jean Pascal, intr-o gala care va avea loc la Centre Bell din Montreal, a declarat, luni, pentru NewsIn, presedintele FRBox, Rudel Obreja

Acesta va fi primul meci in care doi reprezentanti ai Quebecului se vor lupta pentru o centura, dar si primul parteneriat intre cei doi mari promotori locali, Interbox si GYM Group, informeaza NewsIn.

Adrian Diaconu ar fi trebuit sa boxeze pe 10 aprilie cu italianul Silvio Branco intr-un meci in Italia, in care romanul isi punea in joc titlul mondial WBC. Meciul nu a mai avut loc deoarece promotorul italianului, Silvio Cherchi, nu si-a respectat obligatiile de organizare.

Jean Pascal are 26 de ani si pana acum a castigat 22 de meciuri, dintre care 15 prin KO si a fost invins o singura data de britanicul Carl Floch.

Adrian Diaconu a cucerit pe 19 aprilie 2008, la Bucuresti, titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, dupa ce l-a invins la puncte pe americanul Chris Henry. Intr-un alt meci, pugilistul american Chad Dawson s-a impus la puncte in fata lui Glen Johnson (116-112), la 13 aprilie, si si-a pastrat titlul mondial WBC la categoria semigrea, pe care urma sa si-l apere in fata romanului Adrian Diaconu. Dawson a refuzat sa boxeze cu romanul si astfel Diaconu a devenit campion mondial WBC.

Presa canadiana consemneaza meciul lui Diaconu cu Pascal, vorbind si despre partida campionului mondial IBF Lucian Bute, care ar fi trebuit sa il intalneasca pe Allan Green tot in luna iunie. Acest meci ar putea fi amanat pentru luna iulie.

Lucian Bute l-a invins in martie pe Flugencio Zuniga prin KO tehnic si si-a pastrat centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie. Romanul si-a exprimat imediat dupa aceasta victorie dorinta de a mai boxa intr-un meci care nu era obligatoriu. De asemenea Bute a mai vorbit si despre unificarea centurilor, care ar putea avea loc in primavara anului 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.