La numai cateva zile de la incheierea campionatului febra transferurilor a cuprins, asa cum era de asteptat, marile cluburi Steaua si Dinamo. Ziarele de sport publica intentiile celor doua grupari pentru completarea loturilor in viitorul sezon. "Gazeta Sporturilor" vorbeste de Plesan (U Craiova) Pascovici (Farul), Goian (FCM Bacau), Prepelita (FC Arges) si de un imprumut al lui Florin Cernat de la Dinamo Kiev. "ProSport" prezinta "Lista lui Gigi", care ii cuprinde si ea pe Plesan si Goian, dar adauga doua nume noi, Mansour (Poli AEK) si Gigel Bucur (Sportul).
Cel mai scump transfer ar fi Mihaita Plesan, pentru care patronul Stelei este dispus sa scoata din buzunar 1.500.000 de dolari - Dinel Staicu pretinde ca nu-l vinde fara 3.000.000 de dolari - urmat de Pascovici (500.000 de dolari) si Mansour (350.000 de dolari). Clubul Dinamo are si el o lista cu jucatorii vizati. Trei jucatori de la Sportul (Balan, Ciupe si Bucur), Danciu (Otelul), Tiberiu Moldovan (Apulum) si doi stranieri (Ovidiu Petre si Keseru). In privinta "plecarilor" lista celor din Stefan cel Mare este ceva mai lunga. Nu mai putin de 11 jucatori ar putea parasi echipa in aceasta iarna, toti cu destinatii peste hotare. Lista incepe cu Florentin Petre si Danciulescu si se incheie cu portarul Cristi Munteanu. Nici un contract nu a fost inca semnat. Ce se stie sigur este despartirea Stelei de Falemi, Balan, Pitu si Rachita, care au fost deja anuntati de conducerea din Ghencea. Deocamdata, mutarile pe care si le doresc Steaua si Dinamo tin capul de afis.

Nici antrenorii si conducatorii de cluburi nu au liniste

La Timisoara, patronul Toni Dobos a renuntat la Poli AEK, clubul urmand sa fie preluat de un grup de investitori numele cele mai vehiculate fiind RAFO Onesti. Poli va avea sigur un nou patron, dar nu a gasit inca si antrenorul care sa pregateasca echipa. Banatenii au pus ochii pe Aurel Sunda care pregateste CFR Cluj. Fara tehnician a ramas si FC Arges dupa plecarea lui Ion Moldovan. Pitestenii cauta si ei antrenor. L-au dorit in Trivale pe Mircea Rednic, dar acesta a declinat oferta. Rednic asteapta o oferta din strainatate. Conducatorii clubului incep tratativele cu Marius Lacatus, fostul secund al nationalei ne mai fiind dorit de viitorul selectioner Victor Piturca care l-a ales ca secund pe Iovan. Pe lista pitestenilor se mai afla si Mihai Stoichita. La Craiova situatia este in continuare neclara. Daca Plesan este scos la licitatie, cine ofera mai mult de 1,5 milioane de dolari, cam tot la fel ar sta lucrurile si cu portarul Guso, bosniacul fiind dorit de Rapid. Giulestenii au pregatit 150.000 de dolari si asteapta. Universitatea nu are la aceasta ora nici antrenor. S-a mers pe mana lui Sorin Cartu, dar acesta sustine ca pana acum nu l-a contactat nimeni din Banie. Cartu a pus insa pe jar Otelul. Contractul antrenorului cu gruparea galateana a expirat la incheierea sezonului, dar Cartu nu a acceptat prima oferta facuta de club si intarzie raspunsul.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.