Sport 24 Aprilie 2009 16:59
Patronul Rapidului, George Copos, a declarat, joi, agentiei NewsIn, ca este dezamagit de atitudinea unor fotbalisti giulesteni care au probleme cu greutatea, si a atras atentia asupra riscurile pe care si le asuma acestia prin periclitarea indeplinirii obiectivului, participarea in cupele europene

"Alerg, alerg, tot timpul alerg. O sa bat recordul lui Usain Bolt, dar chiar si asa sunt mai slab decat unii jucatori de la Rapid. Eu am 100 de ani si am aceeasi greutate cu unii dintre fotbalistii Rapidului. Ma deranjeaza lipsa de profesionalism si atitudinea lor, un profesionist trebuie sa se respecte. Sunt contracte de peste 200.000 de euro la echipa, iar daca ne luam dupa conditiile pe care le au jucatorii nostri, ar trebui sa fie pe unul dintre primele doua locuri, iar ei sunt pe 7. Dezamagit e putin spus, daca vorbim de starea mea de spirit", a spus Copos, care l-a dat exemplu pe portughezul Joao Paulo Andrade pentru profesionalismul sau: "In loc sa se uite la Joao Paulo Andrade, care este un profesionist desavarsit, ei umfla tricourile pe ei", informeaza NewsIn.

Patronul giulestenilor a mentionat ca drepturile financiare ale jucatorilor vor fi achitate si nu va exista riscul pierderii unora dintre ei: "In momentul in care aduci un jucator si ii promiti un contract, trebuie sa i-l platesti. Eu mi-am luat acest angajament si pana in luna iunie nu vor fi probleme la echipa. Va asigur ca in luna mai jucatorii isi vor primi banii si nu ii vom pierde. Vom respecta intru totul contractele semnate, vor fi platite pana la ultimul leut. Le-as fi platit chiar acum, dar nu am bani, stiti bine ca daca as fi avut si un leu in plus, la Rapid l-as fi dat".

Intrebat ce se v-a intampla dupa luna iunie, Copos a raspuns: "Nu ma gandesc la ce va fi dupa luna iunie, ci la faptul ca trebuie sa platesc acesti bani si sa ies din aceasta lume a fotbalului. Sub nicio forma nu m-am razgandit asupra deciziei de a ma retrage din fotbal, este irevocabila".
Copos a mai spus ca muntenegreanul Vladimir Bozovic risca sa fie suspendat pana la finalul contractului, dupa ce a parasit echipa si a plecat in tara sa natala, din cauza ca a fost evacuat din apartament: "Bozovic va suporta rigorile regulamentelor Federatiei Romane de Fotbal si ale FIFA. O sa stea cativa ani in afara fotbalului, nu poti sa pleci de la echipa asa cum a facut-o el".

Finantatorul a precizat ca fotbalistii risca sanctiuni financiare serioase in cazul ratarii obiectivului impus, adica participarea intr-o cupa europeana: "Jucatorii trebuie se se mobilizeze si sa prindem o cupa europeana, pentru ca altfel va fi rau pentru ei. Acest lucru nu trebuie luat ca o amenintare, chiar exista o clauza in Regulamentul de Ordine Interioara, care ii arde rau la buzunar daca nu vom participa la anul in Europa. Chiar o sa ii cer domnului Sichitiu sa le-o reaminteasca. Aici, la Rapid, avem pretentii, daca nu sunt de acord cu ele sa mearga sa joace la Ciorogarla, nu in Giulesti".

In ceea ce priveste acuzele fostului antrenor al Rapidului, Jose Peseiro, care a spus despre el ca ar trebui sa fie internat intr-un spital de nebuni, Copos a afirmat: "Nu vreau sa vorbesc prea mult de acuzele domnului Peseiro, la 14 mai vom face bilantul. A cheltuit 7-8 milioane de euro pe niste jucatori care nu au nicio legatura cu fotbalul".

Copos nu a dorit sa comenteze scandalul din arbitraj, care s-a lasat cu arestari: "Va rog, astazi este Sfantul Gherghe si nu vreau sa discut despre asa ceva".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.