Sport 24 Aprilie 2009 14:05
Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, joi, ca arbitrii Sorin Corpodean si Marcel Savaniu nu mai au sanse sa conduca vreodata meciuri si va incerca sa ia mai multe masuri pentru a reface imaginea fotbalului romanesc dupa acest scandal

"Eu nu fac cercetari, dar am inteles ca totul a plecat de la OPC, unde Penescu era urmarit. Chiar daca exista doar prezumtia de nevinovatie pentru cineva ca a luat mita, atunci nu mai poate face parte din lumea fotbalului. E imposibil ca acesti sa mai faca parte din structurile fotbalului, insa imi pare rau pentru situatia in care se afla. Sunt trist pentru situatia in care se afla fotbalul romanesc, trebuie sa luam niste masuri pentru a-l aduce pe linia de plutire", a spus Sandu, adaugand ca imaginea fotbalului a avut mult de suferit din acest motiv, informeaza NewsIn.

Arbitrii Marcel Savaniu si Sorin Corpodean au primit joi din partea procurorilor anticoruptie mandate de arestare pentru 29 de zile, in aceeasi situatie aflandu-se si vicepresedintele autosuspendat al CCA, Marcel Lica. Cei trei au fost audiati miercuri timp de cateva ore de catre DNA Pitesti dupa care au primit mandate de arestere preventiva pentru 24 de ore.

In acelasi caz au mai fost audiati de DNA arbitrii Aurelian Bogaciu si Tiberiu Lajos, insa ei au fost lasati in libertate.

De asemenea, in arestul politiei argesene se mai afla si patronul clubului FC Arges, Cornel Penescu, impreuna cu cativa apropiati, dar si fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, cei doi fiind acuzati de dare, respectiv luare de mita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.