Sport 23 Aprilie 2009 16:38
Presedintele lui Lazio Roma, Claudio Lotito, a fost somat de catre Comisia Italiana pentru Comert si Finante (Consob) sa achite daune materiale in valoare de 530.000 de euro, dupa ce in 2005 a manipulat vanzarea a 14.61% din actiunile clubului, informeaza site-ul Goal.com.
Potrivit Consob, conducatorul gruparii bianco-celeste se face vinovat de incalcarea legislatiei italiane, pe motiv ca, impreuna cu partenerul sau de afaceri, Roberto Mezzaroma, nu a inregistrat tranzactia a 14.61% din pachetul de actiuni al lui Lazio la comisia de finante, care l-a sanctionat cu o amenda de 330.000 de euro si pe Mezzaroma, relateaza NewsIn.

Claudio Lotito (52 de ani) este presedintele lui Lazio din vara lui 2004, iar la inceputul lunii trecute a fost condamnat de un tribunal din Milano la doi ani de inchisoare din cauza faptului ca a obstructionat autoritatile sa verifice modul in care s-a efectuat tranzactia respectiva. Avocatii presedintelui formatiei la care evolueaza si fundasul roman Stefan Radu au facut un recurs la sentinta dictata impotriva lui Lotito si au cerut ca procesul sa fie mutat la o curte de apel din Roma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.