Sport 23 Aprilie 2009 14:53
Reprezentanta Australiei, Jelena Dokic, va fi prezenta in luna mai la turneul ITF de la Bucuresti, dotat cu premii in valoare de 100.000 de dolari, dupa ce a renuntat sa mai participe la competitia de la Roma, care are premii de 2.000.000 de dolari, informeaza L'Equipe.

Decizia de a juca la Bucuresti a venit dupa ce Dokic a pierdut la Miami in turul 2 in fata danezei Caroline Wozniacki. Jelena Dokic vrea sa castige cat mai multa incredere in propriile forte si de aceea vrea sa joace in turnee mai mici si sa se impuna, relateaza NewsIn.

La sfarsitul anului 2008, Dokic ocupa locul 179 in clasamentul WTA, iar in acest moment este pe 71. Pe tabloul principal al competitiei de la Bucuresti, care va avea loc in perioada 4-10 mai, apar nume ca Sania Mirza (India) dar si romanca Raluca Olaru.

Jelena Dokic ocupa in 1999 primele pagini ale publicatiilor dupa victoria in fata liderului mondial de atunci Martina Hingis, in runda inaugurala a turneului de Mare slem de la Wimbledon. Atunci, Dokic a ajuns pana in sferturi, iar in 2000 s-a calificat in semifinale. Povestea copilei nascute la Osijek nu a continuat insa la fel de frumos. Tatal Jelenei si totodata antrenorul ei s-a dovedit a fi cel care avea sa-i puna cariera in pericol.

Din cauza comportamentului coleric si a iesirilor sale violente, tenismena a fost nevoita sa ia o pauza si sa isi rezolve problemele familiale. Odata cu anul 2006 tenismena a inceput sa cada in clasamentul WTA, dupa ce pe 19 august 2002 ocupase locul 4. La inceputul carierei sale, Jelena Dokic a trecut de tenismene ca Monica Seles, Justine Henin, Amelie Mauresmo, Mary Pierce si Jennifer Capriati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.