Sport 22 Aprilie 2009 02:07
Tehnicianul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, marti, dupa meciul cu FC Vaslui, ca victoria obtinuta de echipa sa este cu atat mai importanta, cu cat a venit in fata celei mai valoroase echipe din campionat, transmite corespondentul NewsIn.

"A fost un meci tensionat, dar am castigat trei puncte extrem de mari. Am intalnit cea mai buna echipa de cand sunt eu la Unirea. Vaslui a dovedit ca are valoare si ca banii au fost investiti asa cum trebuie. Am lucrat mult fazele fixe inainte de meci, pentru prima data in acest retur, am avut sanse. Am obtinut o victorie importanta in fata Vasluiului, dar poate nu e meritata. Noi ne-am dorit mult revansa dupa meciul din Cupa, atunci cand am dominat, ma bucur ca acum s-a intors roata", a spus Petrescu.

Tehnicianul sustine ca nu il intereseaza titlul de campioana in acest sezon, desi se afla la numai doua puncte in spatele liderului Dinamo, deoarece obiectivul este calificarea in Cupa UEFA. "Nu ne intereseaza ce face Dinamo, ci doar distanta fata de locul 6. Nu cred ca putem spera la mai mult. Vrem in Cupa UEFA, deoarece pentru un club ca Unirea e foarte important sa participe intr-o competitie europeana".

Managerul formatiei ialomitene, Mihai Stoica, e de parere ca trupa lui Petrescu a obtinut cu mare noroc cele trei puncte puse in joc. "Cred ca a fost singurul meci in care am avut sansa. In repriza a doua am fost depasiti la toate capitolele de adversari. Vaslui a venit ca o echipa mare, noroc cu defensiva. La meciul din Cupa, am avut multe ocazii si am pierdut, iar azi a fost invers. A actionat legea compensatiei", a opinat oficialul.

Antrenorul celor dela FC Vaslui, Viorel Moldovan, crede ca echipa sa ar fi meritat cel putin un punct, insa nu isi explica jocul slab din prima parte a meciului. "Meritam sa castigam, daca nu, cel putin un egal. Am pierdut nemeritat. Stiam ca fazele fixe aduc pericol din partea Unirii, am fost prea naivi. N-am respectat lucrurile pe care le-am stabilit in vestiar. Am luat un gol stupid pe faza fixa. Chiar daca i-am responsabilizat pe fiecare dintre jucatori, nu inteleg ce s-a intamplat, Farkas l-a scapat nepermis din marcaj pe Bilasco la faza golului", a mentionat si fostul international roman, care in sezonul trecut a ocupat functia de director sportiv la Unirea Urziceni.

Patronul gruparii moldave, Adrian Porumboiu, s-a declarat extrem de dezamagit de evolutia Vasluiului si anunta masuri drastice impotriva jucatorilor, primul vizat fiind capitanul Gabriel Canu. "Este normal sa fiu suparat, am jucat foarte slab in prima repriza si ne-am revenit tarziu. In repriza a doua, am jucat mai bine, dar trebuie sa si inscriem. Sunt cativa jucatori care continua sa joace prost. Printre ei se numara si Gabriel Canu, astazi s-a crezut la teatrul Balsoi, are banderola pe mana ca sa nu isi ia zborul. Unii dintre ei vor deveni piese de muzeu. Ce sa le faca antrenorul, in conditiile in care am luat gol dintr-o faza fixa? Vom intoarce foaia", a precizat acesta.

Fostul purtator al ecusonului FIFA a vorbit si despre prestatia arbitrului Georgian Ionescu. "In repriza a doua era cam ud. A fost cam pierdut. I-am spus dupa sfarsitul jocului sa arbitreze si fara Pampers. Probabil era la inceput, trebuia sa fie stapan pe situatie. Nu se teme el de Porumboiu, ii doare in cot pe arbitri de mine".

Formatia pregatita de Dan Petrescu a invins, marti, scor 1-0, pe FC Vaslui si se mentine la numai doua puncte in spatele liderului Dinamo dupa 26 de etape disputate in Liga I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.