Ion Craciunescu a decis ca oamenii pe care ii conduce au obligatoriu nevoie de un control psihiatric. Sarcina de a intra in mintea celor de care depinde soarta meciurilor de fotbal ii revine unui profesor universitar din Cluj.

Odata cu incheierea campionatului s-au terminat si problemele majore ale lui Ion Craciunescu, in calitate de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Pentru a evita ca si in campionatul viitor oalele sa se sparga pe masa CCA, membrii comisiei, reuniti la Baile Govora, au hotarit sa schimbe cite ceva in structura de elita a arbitrajului romanesc. Astfel, arbitrii vor fi supusi, in premiera, unui control psihiatric, de catre un specialist, profesorul universitar Marius Florea, de la Cluj, aceasta investigatie fiind obligatorie.

Fiul presedintelui ramine printre elite

Intr-un plan ceva mai practic, lotul national a fost impartit, pentru sezonul viitor, in doua grupuri, in primul dintre ele fiind cooptati 25 de arbitri care vor oficia la centru in Divizia A. Componentii celuilalt grup ramin in lotul national, dar vor arbitra doar in esaloanele inferioare, din cauza ca nu fac fata exigentelor primului esalon. Pe lista celor 25 de norocosi se afla citeva nume cu care microbistii sint mai putin familiarizati, precum Ciprian Dansa, din Oradea, sau arbitri contestati, precum Teodor Craciunescu, fiul actualului presedinte al CCA.

Acesta a fost pastrat printre elite, desi are o intreaga istorie neagra in spate: a fost fugarit de jucatori la un meci de Divizia B, la Turda, a acordat al doilea cartonas galben unui jucator, dar nu l-a eliminat, tot in esalonul secund, la Focsani, si a provocat nemultumire printre spectatori pe mai toate stadioanele pe care a arbitrat. Alaturi de acestia, pe lista se afla in continuare Cristina Ionescu, care din cauza unei accidentari a arbitrat doar un meci la Campionatul European feminin de fotbal, Germania-Franta (3-0), dupa care a primit referinte foarte bune.

Serea a promovat la Divizia B

Tot la categoria superlative, Ion Craciunescu a anuntat ieri topul celor mai buni arbitri in editia de campionat 2004/2005. In fruntea ierarhiei a fost desemnat, in unanimitate, de membrii CCA, bucuresteanul Alexandru Tudor, care este urmat de Sorin Corpodean, in timp ce pe locul trei, la egalitate, au fost clasati Marian Salomir si Sebastian Coltescu. Cel mai sonor nume din esaloanele inferioare, Ionica Serea, a avut si el parte de aprecieri favorabile, astfel ca a fost promovat de la Divizia C la Divizia B, dar este foarte posibil ca returul editiei viitoare de campionat sa il gaseasca in primul esalon.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.