Sport 16 Aprilie 2009 12:16
Presedintele comitetului de organizare a Festivalului Olimpic al Tineretului European, Guido de Bondt, a semnat joi, la Brasov, impreuna cu primarul George Scripcaru si in prezenta ministrului Sportului, Monica Iacob Ridzi, contractul de organizare a Festivalului Olimpic al Tineretului European

Festivalul Olimpic al Tineretului European se va desfasura in februarie 2013 la Brasov si in alte cinci localitati Predeal, Azuga, Busteni, Sinaia si Rasnov. Este asteptata participarea a 1.400 de sportivi si tehnicieni din 44 de tari europene, organizarea acestor jocuri fiind un eveniment major pentru sportul romanesc, informeaza NewsIn.

"Organizarea acestor jocuri este foarte importanta pentru Romania si pentru regiunea Brasov. Timp de opt zile Brasovul va fi in atentia intregii lumi olimpice. Am inceput acest proiect in urma cu trei ani, iar semnarea contractului nu reprezinta decat un prim pas spre organizarea unei competitii de mare amploare", a spus in cadrul ceremoniei Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Prezent la semnarea contractului, ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, si-a exprimat multumirea fata de acordarea organizarii Festivalului Olimpic al Tineretului European Romaniei si, in numele Guvernului, s-a angajat sa acorde tot sprijinul organizarii acestei competitii.

"Aceste jocuri sunt cea mai importanta competitie sportiva pe care Romania o organizeaza, de la Jocurile Mondiale Universitare din 1981. Avem mult de muncit si trebuie sa facem tot ce tine de noi pentru ca aceste jocuri sa se desfasoare la un alt nivel. Este o provocare extraordinara pentru noi, nu avem foarte mult timp la dispozitie, dar vom face tot ce este necesar pentru ca jocurile din 2013 sa ne gaseasca pregatiti", a spus ministrul Tineretului si Sportului.

Presedintele comitetului de organizarea din partea Comitetului Olimpic European, Guido De Bondt, a felicitat Comitetul Olimpic Roman pentru obtinerea organizarii acestul mare eveniment si s-a aratat impresionat de modul in care autoritatile se implica deja in organizarea jocurilor.

"Am simtit ca exista o foarte buna colaborare intre orasele organizatoare si vreau sa urez succes celor care vor munci pentru organizarea acestor jocuri. Va asteapta o munca intensa, dar mai avem patru ani pana cand tinerii europeni vor veni in romania sa seantreaca" a spus Guido de Bondt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.