Sport 16 Aprilie 2009 00:58
Auzul vestii din toamna trecuta ca vom avea sapte echipe in cupele europene i-a speriat pe unii, in timp ce pe altii i-a facut sa-si frece mainile de fericire la gandul plimbarilor pe continent.

Cum era de asteptat, prezenta mai multor formatii autohtone in confruntarile cu strainii ne-a tras inapoi. De la acel loc sapte pe care am ajuns spectaculos datorita celor doua sezoane bune intre 2005 si 2007, Romania a scazut in ultimii doi ani. In acest moment, avem un coeficient de tara de 38,908, punctaj care ne plaseaza pe locul opt.

Situatia se va inrautati un pic de indata ce echipele din Ucraina vor juca astazi in Cupa UEFA. De cel putin o victorie are nevoie Sahtior sau Dinamo Kiev pentru ca ucrainenii sa ne ia locul si sa trimita tara noastra cu o pozitie si mai jos, pe noua.

In mod normal, acest loc ne-ar fi permis sa inscriem doua echipe in Liga Campionilor, si doar doua in Cupa UEFA, cu doua mai putin ca sezonul acesta, in care am contat si pe clubul din Intertoto.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.