Sport 16 Aprilie 2009 16:03
Parlamentarul european Richard Corbett a adunat 15.000 de semnaturi intr-o petitie, iar victoria lui AC Milan cu 1-0 in finala din 1973 a Cupei Cupelor poate sa fie schimbat daca se dovedeste ca arbitrul a fost mituit de formatia italiana, relateaza NewsIn

Corbett a mai cerut o investigatie si in urma cu trei ani, iar acum va inmana petitia si cele 15.000 de semnaturi catre UEFA la 16 mai, cand se vor implini 36 de ani de la ziua in care s-a disputat finala. Acesta vrea ca Leeds sa fie desemnata castigatoare in cazul in care se dovedeste ca arbitrul a gresit intentionat in favoarea lui AC Milan.

"Avand in vedere reactia UEFA impotriva pariurilor ilegale si a meciurilor trucate, forul poate arata acum intregii Europe ca nu conteaza ca un meci s-a disputat acum multi ani, deoarece coruptia nu poate fi tolerata. Integritatea fotbalului trebuie sa fie pastrata. UEFA a suspendat arbitrul din cauza suspiciunilor care au existat, dar spune ca nu poate schimba rezultatul deoarece au trecut mai mult de zece ani", a explicat Corbett. "Acest lucru inseamna ca daca acoperi o infractiune pentru un timp indelungat poti sa scapi si cred ca UEFA trebuie sa modifice aceasta prevedere", a adaugat parlamentarul.

AC Milan a invins printr-un gol controversat marcat de Luciano Chiarugi, iar arbitrul grec care a condus finala, Christos Michas, a fost suspendat de UEFA. Leeds a cerut atunci rejucarea meciului, dar forul european a refuzat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.