Sport 14 Aprilie 2009 01:28
Unul din bodyguarzii lui Gigi Becali, Maricel Popa, a fost retinut luni seara pentru 24 de ore de procurorii bucuresteni,acesta afirmand la audieri ca declaratiile luate de Becali celor trei parti vatamate din dosarul sau ar fi fost predate unui ofiter de politie.

Surse judiciare au declarat pentru NewsIn ca Popa urmeaza a fi prezentat, marti, Judecatoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventiva, fiind acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate si de uz ilegal de arma. "Popa a recunoscut ca el este cel care a tras cu arma si nu Dediu, asa cum au retinut initial anchetatorii", au declarat sursele citate.

Politistii au ridicat, luni, din casa lui Marcel Popa, bodyguardul lui Becali, un pistol cu bile, pe care este posibil sa-l fi folosit atunci cand s-a recuperat masina finantatorului Clubului Steaua, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Unul dintre presupusii hoti ai masinii lui Gigi Becali a fost impuscat de oamenii lui Becali in picior. Marcel Popa detine autorizatie pentru pistolul ridicat la perchezitie, au mai spus aceleasi surse.
Popa este, de asemenea, cel care a condus autoturismul de teren al lui Becali, ridicat de politisti pentru cercetari.

Urmeaza a se face expertiza balistica pentru a se stabili daca s-a tras cu acel pistol in seara de 26 spre 27 ianuarie.

Reamintim ca Gigi Becali a fost retinut, apoi arestat preventiv, de procurori, joi, 2 aprilie, la ora 13.00, impreuna cu alte patru persoane, ulterior fiind retinuta o alta persoana. Cea de-a saptea persoana este cautata de politisti, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan. A opta persoana implicata in acest cat este Marcel Popa.

Cei cinci sunt Catalin Otto Zmarandescu si Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu, Dumitru Beciu si Marius Geavela. La ora actuala, Becali si 4 persoane sunt arestate, doar Geavela fiind cercetat in libertate.
Potrivit Politiei Capitalei, la data de 26 spre 27 ianuarie, in jurul orei 00.35, dispeceratul a fost sesizat, prin Sistemul National Apel Unic de Urgenta 112, ca la intersectia strazilor Dr. Felix-Nicolae Titulescu, mai multi indivizi au blocat un autoturism aflat in trafic, i-au agresat pe cei trei ocupanti si, folosind forta, i-au introdus in portbagajul unui autoturism de teren. Totodata, s-a sesizat ca agresorii au folosit arme de foc.

Ocupantii autoturismului au fost dusi intr-un imobil din Pipera, unde au fost retinuti impotriva vointei lor timp de 3 ore, pe motiv ca au sustras autoturismul lui Becali, potrivit unui comunicat al Politiei. Finantatorul Stelei nu a depus plangere la Politie pentru masina Mercedes care i-ar fi fost furata.
Gigi Becali este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal.

"In motivarea pericolului pentru ordinea publica s-a avut in vedere faptul ca prin activitatea infractionala inculpatii s-au erijat practic in organe de aplicare a legii, aspect ce contravine in mod flagrant principiului conform caruia nimeni - indiferent de statutul social - nu isi poate face dreptate singur", arata procurorii.
Partile vatamate sunt Adrian Stan, Nicolae Tinel si Stefan Margean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.