Sport 14 Aprilie 2009 12:00
Hotii masinii lui Gigi Becali au fost supusi unei "justitii private", care a fost condusa de patronul stelist, actiunea avand scopul de a-i face pe acestia sa recunoasca faptul ca au furat masina, motiveaza Tribunalul Bucuresti decizia de a mentine masura arestarii in cazul finantatorului Stelei.

Potrivit motivarii, Becali le-ar fi spus hotilor ca, daca nu vor da declaratii ca au furat masina, "va iesi afara si ii va lasa pe mana garzilor sale de corp".

Declaratiile date de victime au fost semnate de o persoana care si-a atribuit titlul de organ de cercetare penala, fiind semnate si de catre Gigi Becali.

Potrivit NewsIn, instanta descrie, in motivare, momentul in care Catalin Zmararandescu ar fi incercat sa scoata cu cutitul din piciorul unuia dintre hoti proiectilul cu care acesta fusese impuscat.

Judecatorii au mai retinut ca Becali a condus actiunea de "justitie privata desfasurata intr-un local public si filmata, in conditiile in care partile vatamate erau ranite, una dintre ele fiind pusa in postura de a fi iminent operata cu un cutit de unul dintre inculpati, partile fiind obligate sa dea anumite declaratii conform vointei lui Gigi Becali".

Inculpatii, apropiati sau subordonati ai finantatorului Stelei, au actionat cu o "deosebita agresivitate, manifestata cu urmariri cu masini in timpul noptii, tamponari intentionate, executare de focuri de arma in public, imobilizarea acestora (n.r. victimelor) si transportarea in portbagaj".

Hotii le-au spus anchetatorilor ca nu ei au furat masina lui Becali

Tribunalul a decis sa mentina masura de arestare a lui Becali si a altor patru oameni, motivand ca activitarea de retinere prin impuscare a unei persoane si sechestrarea ei mai multe ore "are o rezonanta sociala majora, creind in randul opiniei publice o stare de temere si indignare".

Judecatorii au precizat ca hotii masinii au fost agresati, impuscati, ingenuncheati si obligati sa dea declaratii autoincriminatoroare si de umilire in public.

Pe de alta parte, Tribunalul a considerat nerelevante documentele depuse de Becali la dosar, potrivit carora este presedinte de onoare al Ligii Nationale si Internationale pentru Apararea Drepturilor Omului. De asemenea, documentele depuse de patronul stelist, care atesta acte caritabile facute de acesta, sunt "irelevante fata de calitatea lui Gigi Becali", cercetat pentru lipsire de libertate.

Gigi Becali va ramane in arest, a decis definitiv, pe 6 aprilie, Tribunalul Bucuresti, care a hotarat sa respinga toate recursurile facute de inculpati in dosarul sechestrarii a trei persoane care i-au furat masina finantatorului Stelei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.