Sport 13 Aprilie 2009 17:12
Salvamontistii gorjeni au deschis, sambata, sezonul la rafting pe raul Jiului, din defileu, prima zi fiind dedicata unei intreceri la care au participat trei echipaje, transmite NewsIn

Sezonul de rafting pe Jiu se va incheia in luna octombrie, in cazul in care anul nu va fi unul secetos, iar Jiul va avea un debit bun. La cursa de deschidere a sezonului au participat trei ambarcatiuni cu cate sapte membrii si doi instructori-salvamontisti. Toti participantii au reusit sa parcurga cei 15 kilometri ai traseului de pe raul Jiu. Prima cursa din acest sezon a durat mai bine de trei ore.

Jiul este cel mai bun rau din tara pentru practicarea acestui sport. I-am dat startul in anul 2000 si speram sa tina cateva zeci de ani. Pana in toamna vom avea multe concursuri de rafting pe Jiu. Vor veni iubitori ai acestui sport din toata tara si speram sa fie incantati si sa se intreaca pe apa Jiului. An de an, sute de iubitori ai raftingului vin aici“, a declarat seful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Costul unei curse se ridica la suma de 50 de euro, in care intra costumele si echipamentele folosite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.