Sport 13 Aprilie 2009 10:56
Tehnicianul Stelei, Marius Lacatus, a declarat, vineri, dupa remiza cu Farul, ca situatia in care a ajuns formatia din Ghencea este "jenanta" si este foarte greu sa isi mai revina, dar spera ca se va califica macar in Cupa UEFA

"Nimeni de la noi nu se astepta la asemenea rezultate in acest retur. Steaua e intr-o situatie jenanta si va fi dificil sa iesim din ea. As vrea ca jucatorii sa ma contrazica si in meciurile urmatoare sa luam cat mai multe puncte, pentru ca doar noi putem sa o scoatem din aceasta situatie. Eu sper sa prindem macar o cupa europeana, dar daca nu putem profita nici de rezultatele slabe ale adversarilor, atunci va fi greu. Trebuie sa ne schimbam atitudinea pentru a evita aceste greseli care ne macina", a spus Lacatus, potrivit NewsIn.

Acesta sustine ca a prevazut faptul ca o parte a suporterilor ii va cere demisia la acest meci. "Ma asteptam ca unii suporteri sa imi ceara demisia, iar in aceasta seara nici rezultatul nu a fost de partea mea. Trebuie sa suport modul in care reactioneaza unii fani si sa demonstrez ca pot mai mult. Ma doare acest lucru fiindca nu sunt imun, dar asta este", a afirmat antrenorul ros-albastrilor, adaugand ca "niciodata nu voi regreta ca m-am intors la Steaua, cand e vorba de acest club, nu regret nimic".

Fosta glorie a gruparii din Ghencea le-a transmis si jucatorilor ce trebuie sa faca pentru a scapa de jignirile fanilor. "Cand ai rezultate bune, toti sunt alaturi de tine, dar in momentele astea dificile, fanii sunt liberi sa se manifeste cum cred ei. Jucatorii trebuie sa fie barbati si sa treaca peste toate. Ca sa schimbam totul, trebuie sa avem rezultate. Insa, in astfel de momente, chiar si jucatorii cu experienta pot claca", a mai afirmat Marius Lacatus.

Tehnicianul a explicat si de ce a decis sa-l inlocuiasca pe Dayro Moreno inainte de finalul primei reprize. "Dayro a avut o zi nu tocmai buna si am hotarat sa-l schimbam. El trebuie sa accepte decizia si sa se conformeze. Daca nu intelege ca trebuie sa faca efort, nu sa se plimbe pe teren, nu e deloc bine. Am ales sa-l schimb atat pentru el, cat si pentru binele echipei", a conchis acesta.

Atacantul Stelei, Bogdan Stancu, este la randul sau foarte dezamagit de evolutia echipei din acest retur. "Incercam, ne pregatim foarte bine pentru fiecare meci, dar pur si simplu nu inteleg ce se intampla. Nu ne mai regasim pe teren, nu avem motive sa ne scuzam. Jucam prost, asta vede toata lumea, nu mai stim ce sa facem", a opinat si acesta.

Antrenorul Farului, Ion Marin, nu s-a prezentat la conferinta de presa deoarece si-a depus inca de zilele trecute demisia, iar in locul sau a vorbit secundul Cristian Camui. "A fost un meci intre doua echipe in criza de puncte, dar in situatii total diferite. Steaua a vrut victoria pentru a urca in clasament, iar noi aveam nevoie de puncte pentru ca suntem aproape de retrogradare. Daca indrazneam mai mult, puteam spera chiar la victorie. Cunosteam problemele Stelei si am incercat sa profitam de ele, dar ne multumim si cu un punct. Felicit jucatorii pentru atitudine", a declarat Camui.

Autorul golului constantenilor, portughezul Chico, este multumit de rezultatul obtinut si spune ca echipa sa ar fi putut reusi chiar si victoria. "Am luat un punct, foarte bun pentru noi, puteam chiar sa castigam. Steaua a jucat bine, dar a avut probleme in aparare. Am facut un joc foarte bune, am venit cu gandul la victorie pentru ca veneam dupa o serie de infrangeri", a mentionat Chico, completat de portarul George Curca: "Steaua nu a jucat asa cum ne asteptam, suntem foarte multumiti de rezultat. Pentru noi, o echipa mica, acest rezultat e foarte mare".

Steaua a remizat, vineri, scor 1-1, cu Farul Constanta, si a obtinut al 12-lea rezultat de egalitate din acest sezon, avand doar noua puncte castigate in retur din 21 posibile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.