Sport 10 Aprilie 2009 17:40
Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a declarat ca noul selectioner trebuie sa fie dornic de munca, sociabil cu presa si cu sponsorii si va avea ca obiectiv calificarea la turneul final al Campionatului European din 2012

"Noul selectioner trebuie sa fie dornic de munca, sociabil cu presa si sponsorii si are ca obiectiv calificarea la Campionatul European. El va avea 5 meciuri oficiale si 5 amicale pentru a pregati campania de calificare la turneul final din 2012", a spus Lupescu, care a exclus varianta aducerii unui antrenor strain, deoarece "financiar este foarte greu, iar timpul este prea scurt", informeaza NewsIn.

Intrebat ce se va intampla in cazul in care selectionerul va refuza suma propusa pentru rezilierea contractului, 250.000 de euro, in loc de 500.000 de euro, atat cat este stipulat in contract in cazul incheierii unilaterale: "Nu cred ca se va ajunge la aceasta situatie, ar fi pacat. Daca nu va accepta se poate adresa justitie, dar nu cred ca se va ajunge aici. El este, alaturi de Iordanescu, cel mai bun selectioner cu care a lucrat Federatia, insa prestatia din ultimele meciuri nu a fost asa de buna si am decis intreruperea colaborarii".

Lupescu a mentionat si motivele care, in opinia lui, au dus la esecul din aceasta campanie de calificare: "Acuzele de dupa meciul cu Olanda, aria de selectie redusa, accidentarile si lipsa de inspiratie in alcatuirea echipei, mai ales in meciul cu Lituania".

Oficialul FRF a atras atentia asupra pericolului reprezentant de folosirea a tot mai multi jucatori straini in campionatul intern: "In ultima etapa, din 250 de jucatori, 95 au fost straini. Daca se va continua pe aceeasi linie, nu va fi deloc bine pentru noul selectioner. O sa vorbesc cu conducatorii de la cluburi si, printr-un gentlemen agreement, pentru ca juridic nu pot, sa stabilim sa limitam numarul strainilor dintr-o echipa la maxim 5".

Lupescu a mai spus ca nu crede ca vor mai fi organizate actiuni ale lotului B al Romaniei, deoarece cluburile "s-au aratat deranjate ca le-au fost folositi jucatorii".

Victor Piturca a fost demis joi de la echipa nationala, in urma sedintei Comitetului Executiv al FRF, din cauza faptului ca sansele de calificare la turneul final din 2010 sunt foarte mici. Comitetul Executiv al FRF l-a mandatat joi pe directorul general al FRF, Ionut Lupescu, sa se ocupe de rezilierea contractului cu selectionerul Victor Piturca. Oficialul Federatiei a declarat ca ii va propune lui Piturca suma de 250.000 de euro pentru a termina intelegerea care expira la finalul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010.
Piturca a fost numit la nationala la sfarsitul anului 2004, iar de atunci a condus nationala in 47 de jocuri amicale sau oficiale in care tricolorii au inregistrat 28 de victorii, 7 rezultate de egalitate si 12 infrangeri. In actuala campanie de calificare pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud din 2010, tricolorii au avut un parcurs foarte slab si se afla pe locul 5 in grupa preliminara, cu doar 4 puncte dupa 5 meciuri disputate. Tricolorii au inregistrat pana acum o singura victorie (1-0 cu Insulele Feroe), un rezultat de egalitate (2-2 cu Franta) si 3 infrangeri (0-3 cu Lituania, 2-3 cu Serbia si 1-2 cu Austria).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.