Sport 10 Aprilie 2009 15:20
Fostul antrenor al echipei nationale, Cornel Dinu, a declarat, joi, ca demiterea selectionerului Victor Piturca era de asteptat, in urma ultimelor rezultate, el precizand ca tehnicianul cel mai in masura sa preia prima reprezentativa este Mircea Lucescu

"Dupa parearea mea, cel mai in masura sa preia nationala si sa creeze o echipa performanta este Mircea Lucescu. In conditiile in care el ar refuza, i s-ar putea oferi o noua sansa si lui Gica Hagi, care ar putea face o treaba foarte buna, pentru ca el a invatat mult din ultimele experiente pe care le-a avut. Iar dintre cei tineri cred ca o solutie ar putea fi Cosmin Olaroiu, care este un antrenor cerebral", a declarat Cornel Dinu, citat de NewsIn.

Fostul selectioner a mai spus ca oficialii FRF au gresit atunci cand i-au acceptat "toate mendrele lui Victor Piturca", referindu-se aici in special la clauzele contractuale. "S-au acceptat anumite clauze si aici s-a gresit. Mircea Sandu a fost abil si s-a retras, iar Ionut Lupescu a fost cel care a acceptat tot, dar nici el nu poate fi condamnat pentru ca nu are experienta in conducere", a spus Dinu.

Tehnicianul a mai precizat ca fostul selectioner a avut la dispozitie o generatie buna de jucatori, cu care putea face performanta, dar nu a mai putut aduce nimic nou dupa participarea tricolorilor la Campionatul European din 2008.

Victor Piturca a fost numit la echipa nationala in locul lui Anghel Iordanescu, dupa ce nationala a remizat cu Armenia, scor 1-1, in preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2006 din Germania. Tehnicianul a dus Romania la un turneu final de Campionat European dupa o pauza de peste 10 ani, iar tricolorii au mers la competitia din Austria si Elvetia, unde au facut parte dintr-o grupa cu Italia, Franta si Olanda. Romanii au inregistrat doua rezultate de egalite si o infrangere, dar nu au reusit sa treaca de faza grupelor.

De cand a fost numit in functie, selectionerul a condus nationala in 47 de jocuri amicale sau oficiale in care tricolorii au inregistrat 28 de victorii, 7 rezultate de egalitate si 12 infrangeri, dintre care trei au fost obtinute in acest an, in care Romania nu a obtinut niciun rezultat pozitiv. Nationala sta bine si la capitolul golaveraj, jucatorii antrenati de Piturca reusind sa marcheze 76 de goluri si sa primeasca 38.

In actuala campanie de calificare pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud din 2010, tricolorii au avut un parcurs foarte slab si se afla pe locul 5 in grupa preliminara, cu doar 4 puncte dupa 5 meciuri disputate, sanse de a mai merge la turneul final fiind aproape nule. Tricolorii au inregistrat pana acum o singura victorie (1-0 cu Insulele Feroe), un rezultat de egalitate (2-2 cu Franta) si 3 infrangeri (0-3 cu Lituania, 2-3 cu Serbia si 1-2 cu Austria).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.