Cu o etapa inainte de finalul sezonului, Sahtior Donetk a cucerit titlul de campioana in Ucraina. Elevii lui Mircea Lucescu au invins, in deplasare, cu scorul de 3-1, formatia Cernomoret Odessa si si-au pastrat distanta de patru puncte in fata romanilor de la Dinamo Kiev. Anatoly Timosciuc a deschis scorul pentru Sahtior in minutul 23, dar gazdele au reusit egalarea in minutul 71. Ultimul sfert de ora i-a apartinut brazilianului Matuzalem, care i-a dus in avantaj pe oaspeti, in timp ce Bielik a marcat in ultimul minut de joc si a consfintit victoria formatiei antrenate de Mircea Lucescu. Sahtior si-a trecut in vitrina al doilea titlu, dupa cel cucerit in 2002, in timp ce Dinamo Kiev, pentru a treia oara in 15 ani, nu reuseste sa devina campioana. In urma acestui succes, Sahtior va evolua in al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor, in timp ce rivalii lor de la Dinamo vor juca din turul doi preliminar.

"Meciul cu Cernomoret a fost foarte dificil iar noi ne-am dorit foarte mult sa invingem, astfel ca am fost putin stresati. In prima repriza am avut trei-patru ocazii de a marca, dar, dupa inscrierea golului, am incetinit ritmul partidei pentru ca ne aflam la conducere. Am banuit ca in ultimele 20 de minute gazdele se vor arunca in atac si chiar asa s-a intamplat. Victoria ne-a permis sa devenim campioni. Dar fiecare meci a fost si este important - de la prima intalnire cu Dinamo Kiev pana la meciul de pe 16 iunie. In timpul campionatului am crezut tot timpul ca vom termina pe primul loc. Am adunat puncte iar acum ne vom bucura pentru succesul nostru", a spus, la conferinta de presa, tehnicianul roman.

Dupa castigarea trofeului, gruparea Sahtior a primit o scrisoare de felicitare de la presdintele Federatiei de Fotbal, Hryhoriy Surkis, nimeni altul decat fratele presedintelui de la Dinamo Kiev, Igor Surkis. Chiar daca nu s-a incheiat campionatul, Lucescu a inceput deja sa-si contureze lista de achizitii. Conform agentului atacantului Andrea Caracciolo, Sahtior se afla in pole-position pentru cumpararea fotbalistului, de care se mai intereseza Asenal si Fiorentina. "Prima oferta facuta de Sahtior nu a fost mare, dar acum s-a imbunatatit si ne gandim serios la ea. Oricum, Caracciolo va vorbi cu Mircea Lucescu pentru a vedea planurile de viitor. Nu doreste sa mearga la o echipa pentru ca apoi sa rugineasca pe banca de rezerve", a comentat impresarul jucatorului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.