Sport 7 Aprilie 2009 18:40
Avocatul Gheorghita Mateut, unul dintre aparatorii lui Gigi Becali, a declarat, marti, la iesirea din arestul Politiei, ca nu vor face nici o cerere de eliberare a omului de afaceri, pana cand Tribunalul Bucuresti nu va redacta motivarea deciziei de mentinere in arest a patronului Stelei.

Motivul este acela ca se doreste realizarea unei aparari solide.

Mateut a mai spus ca aceasta este "decizia unitara" a tuturor avocatilor lui Becali, desi in urma cu cateva ore, un alt avocat al acestuia, Catalin Dancu, a declarat ca va depune, miercuri, in instanta, o cerere de eliberare provizorie si una pe cautiune.

Avocatul Mateut s-a aratat surprins de declaratia sefului CSM, Virgil Andreies, care a afirmat ca avocatii din Romania fac justitie pe trotuar. Mateut a precizat ca rolul CSM este acela de a proteja societatea de abuzurile magistratilor si, totodata, de a-i proteja pe magistrati impotriva unor plangeri reale la adresa acestora.

Aparatorul lui Becali a mai mentionat ca in timpului procesului lui Becali, s-a incalcat flagrant procedura penala.

Presedintele CSM Virgil Andreies a cerut marti, intr-o declaratie de presa facuta ca reactie la mediatizarea proceselor importante din ultima perioada, ca avocatii sa-si faca datoria in sala de judecata si nu la televizor sau pe trotuar.

"CSM recomanda aparatorilor partilor sa-si desfasoare activitatea de aparare a intereselor clientilor exclusiv in fata instantelor de judecata si nu la televizor", a spus Andreies.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreies, a mai declarat, marti, ca CEDO a stabilit ca instantele de judecata trebuie ferite de atacuri distructive, pentru a se oferi garantia unui proces echitabil partilor implicate.

Andreies a aratat ca mediatizarea excesiva poate afecta dreptul la un proces echitabil. "CEDO a precizat explicit faptul ca, desi instantele nu pot sa-si desfasoare activitatea intr-un turn de fildes, ele trebuie ferite de atacuri distructive, tocmai pentru a oferi celor in legatura cu care se desfasoara procedurile judiciare garantiile unui proces echitabil", a explicat seful CSM.

Presedintele CSM, Virgil Andreies s-a aratat ingrijorat de atacurile lansate in ultima perioada la adresa magistratilor de "formatori de opinie, analisti media si oameni politici".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.