Sport 7 Aprilie 2009 16:13
Fostul mare international, Gheorghe Hagi, si-a prezentat, luni, la Constanta, proiectul Academiei de Fotbal care ii poarta numele, despre care spune ca va reprezenta o alternativa pentru copii si juniori, transmite NewsIn.
"Mi-am dorit sa deschid acesta Academie pentru a oferi o alternativa pentru copii si juniori. Am ales sa ma implic in proiectele pentru tineri pentru ca, atunci cand lucrezi cu tineri, succesul este garantat. Acest proiect se numeste TTT, adica Timp, Tineri, Talent=Succes. Mi-am luat timp, pentru ca daca nu ai timp, nu ii poti forma pe copii si nu poti sa-i aduci la un anumit standard. Am crescut cu Cruyff si cu Olanda, era normal sa ne inspiram de la Ajax. Incercam si noi sa luam de la ei, dar avem si noi ceva al nostru. Tinerii trebuie sa aiba talent, pentru ca daca nu ai talent, nu poti face performanta. Proiectul este de viitor si sper sa avem un succes foarte mare", a spus Hagi.

Fostul mare fotbalist a afirmat ca proiectul Academiei il va costa in jur de 10 milioane de euro si va reprezenta cel mai mare proiect privat din Europa de Est destinat initierii, formarii, dezvoltarii si pregatirii juniorilor pentru performanta la cel mai inalt nivel.

Lucrarile la Academia Gheorghe Hagi vor debuta in aceasta vara, insa pana atunci, ea va functiona in cadrul complexului Iaki: "Imi doresc ca pana in 2011 Academia sa fie finalizata, sa fie functionala. Ea va fi amplasata la Constanta, pentru ca am dorit intotdeauna sa ma intorc de unde am plecat. Este o zona cu un potential foarte bun. Suprafata va fi de 70.000 de metri patrati si va avea 9 terenuri, plus trei cladiri cu diverse facilitati".

Gheorghe Hagi a dezvaluit si ce sisteme de joc vor invata copii la Academia sa: "Toti copiii vor plati o taxa de 1,5 milioane de lei vechi, in care va intra echipamentul personalizat. Copiii cu parinti care au un venit mediu sub 12 milioane nu vor plati taxa, ea va fi suportata de Fundatia Gheorghe Hagi. Noi vom implementa copiilor jocul ofensiv, astfel ca vor invata doar 3 sisteme de joc: 4-3-3, 3-4-3, 4-3-2-1", a spus Hagi, care a mai afirmat ca Academia va avea 3 nivele de pregatire, in functie de varsta copiilor: 7-9 ani (150 de copii), 10-12 ani (75 de copii) si 13-18 ani (66 de copii).

Fostul capitan al nationalei Romaniei a declarat in incheiere ca jucatorii de la Academia sa nu vor sustine probe la echipele la care vor fi vanduti: "Jucatorul isi va alege destinul, dar manageri vom fi noi, daca vor dori asta, si cred ca vor dori. Vom incerca sa alegem ceea ce e mai bun pentru ei. Unul dintre obiectivele Academiei este pregatirea juniorilor pentru trecerea la fotbalul profesionist si activarea la o echipa de club. In vederea acestui scop, Academia va avea o echipa in Liga a III-a, care se va numi Viitorul Constanta, unde vor activa cei mai buni juniori din cadrul Academiei 'Gheorghe Hagi'.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.