Sport 7 Aprilie 2009 13:24
Arbitrii prahoveni au anuntat luni ca vor intra in greva la finalul acestei saptamani, ca urmare a violentelor la care au fost supusi de jucatori, oficiali si suporteri, dar si a neregulilor privind radierea cartonaselor de catre AJF Prahova, se arata intr-un comunicat remis de SAFR.

"In urma gravelor incidente petrecute in fotbalul judetean prahovean in ultima perioada, cu arbitrii batuti cu bestialitate, dar si a faptului ca masurile radicale impotriva vinovatilor au intarziat sa apara ca de fiecare data in ultimii ani, Sindicatul Arbitrilor de Fotbal din Romania (SAFR) a hotarat - in urma consultarii membrilor de sindicat - declansarea grevei arbitrilor de fotbal prahoveni incepand cu etapa de la finele acestei saptamani. Actiunea va avea loc la toate jocurile de fotbal aflat sub jurisdictia AJF Prahova", anunta Sindicatul Arbitrilor de Fotbal din Romania, potrivit NewsIn.

Conducerea sindicatului sustine ca a atentionat in diferite randuri conducerea AJF Prahova privind problemele din arbitraj, insa fara sa primeasca vreun raspuns, si de aceea a luat aceasta decizie. "Sindicatul arbitrilor de fotbal din Romania a atras atentia in dese randuri factorilor de raspundere din fotbalul prahovean despre necesitatea luarii tuturor masurilor ce se impun pentru suprimarea violentelor de orice fel la adresa arbitrilor care oficiaza la jocuri din cadrul campionatelor judetene Prahova".

SAFR s-a declarat extrem de dezamagit de faptul ca oficialii Asociatiei Judetene de Fotbal Prahova au refuzat orice fel de discutii pe tema violentelor asupra arbitrilor, dar si de faptul ca hotararile luate pe teren sunt anulate ulterior fara niciun fel de motivare. "Scandalul cartonaselor radiate in mod fraudulos de unii membri ai conducerii AJF Prahova, fapt ce a condus la favorizarea incorecta a unor grupari si la o imagine deplorabila a fotbalului judetean, este un alt motiv pentru care arbitrii prahoveni se simt frustrati, deciziile lor disciplinare fiind practic desfiintate", mai sustine sindicatul arbitrilor, adaugand ca si din acest motiv in ultimii ani au demisionat doi presedinti ai Comisiei Judetene a Arbitrilor Prahova, George Andrei si Cristian Nica.

In ultimele doua saptamani, nu mai putin de patru arbitri prahoveni au fost victimele violentelor jucatorilor, oficialilor si spectatorilor la meciurile din campionatele judetene. Unul dintre ei, Bogdan Banu, a fost taiat cu un ciob de sticla aruncat din tribune, iar un altul, Madalin Ionescu, a fost batut de doua ori in aceeasi zi, prima oara de un jucator pe teren, iar apoi de un oficial al aceleiasi echipe, chiar in apropierea sediului AJF. "In urma acestor evenimente de o gravitate deosebita, cu masuri ale conducerii AJF blande, in opinia noastra, in raport cu faptele comise, arbitrii membri ai SAFR au solicitat Biroului Executiv al sindicatului actiuni ferme, adica declansarea grevei mai sus amintite", se mai arata in comunicatul semnat de Biroul Executiv al SAFR.

In incheiere, Sindicatul nu va mai tolera iesirile oamenilor din fotbalul prahovean asupra arbitrilor: "Cu aceasta ocazie, amintim membrilor de sindicat din filialele judetene, afiliate SAFR ca a sosit momentul sa-si apere cu demnitate si curaj drepturile care le sunt lezate in conducerea partidelor la care sunt delegati".

Sindicatul Arbitrilor din Romania a fost infiintat in anul 2007, fiind legal constituit pe 14 noiembrie 2007 la Judecatoria Ploiesti, sediul fiind chiar in resedinta de judet a Prahovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.