Sport 6 Aprilie 2009 18:56
UPDATE: Gigi Becali, a jurat, in fata judecatorilor, ca a spus numai adevarul, afirmand ca ar fi fost arestat din cauza "miloseniei" sale.

Gigi Becali a afirmat, luni, la audierea sa in fata instantei, ca el si-a trimis oamenii sa le spuna hotilor ca le va da 20.000 de euro, intentia finala fiind sa ii duca pe acestia la Politie, finantatorul Stelei precizand ca a cerut ca persoanele care i-au luat automobilul sa nu fie batute. Becali a explicat apoi ca nu i-a mai dus pe hoti la Politie, pentru ca l-ar fi sunat sotia unuia dintre hoti plangand. Patronul stelist a fost audiat de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti dupa ce avocatii si-au terminat pledoariile.

Unul dintre avocatii lui Gigi Becali a declarat, luni, dupa finalizarea pledoariei pentru clientul sau, ca spera ca sedinta de judecata privind arestarea finantatorului Stelei sa se termine in jur de ora 22.00.

Avocatul lui Gigi Becali a mai declarat ca instanta i s-a parut mai putin severa dupa recuzare, actiune care s-a vrut a fi "un semnal" fata de refuzul instantei de a-i lasa pe avocati sa studieze CD-urile depuse de procurori la dosar. In dosar sunt implicati 14 avocati, dintre care patru il apara pe Gigi Becali.

Avocatii lui Gigi Becali au sustinut, in fata instantei, ca finantatorului Stelei nu ar fi fost anuntat de inceperea urmaririi penale pe numele sau, declansata pe 31 martie, ei acuzand ca lui Becali i-ar fi fost incalcat si dreptul de a avea un aparator. Potrivit lui Gheorghita Mateut, procurorii au inceput urmarirea penala in rem pe 4 februarie in acest dosar, iar pe numele inculpatilor abia pe 31 martie. Mateut a mai spus ca lui Becali i s-ar fi incalcat dreptul la avocat, pentru ca ar fi cerut sa faca declaratii in fata unui aparator, iar anchetatorii ar fi notat ca acesta nu vrea sa faca declaratii, potrivit NewsIn.

Cererea de recuzare a magistratilor care judeca recursul privind arestarea lui Gigi Becali, facuta de avocatii finantatorului Stelei, pe motiv ca nu li s-a permis sa vada inregistrarile de la barul din Pipera luate duminica din telefonul unui inculpat, a fost respinsa, astfel incat procesul a fost reluat cu aceiasi trei judecatori.

Becali a spus, inainte de pronuntare, ca nu l-au obosit trei zile in arest cat l-a obosit o ora din meciul Stelei.

Catalin Dancu, avocatul lui Gigi Becali, a declarat, luni, dupa suspendarea procesului, ca noile probe depus la dosar, duminica, nu sunt verificate si s-a cerut inlaturarea acestora. Dancu a precizat ca a cerut timp pentru studierea probelor, afirmand ca vrea sa vada inregistrarile video propriu-zise si nu doar transcrierile acestora.

"Aceste inscrisuri noi privesc CD-uri sigilate cu fotografii si interceptari de voce, pe listing de convorbiri telefonice care apar aduse la dosar, facute in 5 aprilie 2009 si incuviintate de aceeasi judecatoare de la fond pentru a fi atasate dosarului cauzei. Am cerut toti avocatii ca acestea sa fie inlaturate, pe de o parte, pentru ca nu au fost suspuse controlului cercetarii judecatoresti la momentul luarii masurii arestarii preventive in fond. Doi, pentru ca nu cunoaste continutul acestor CD-uri si nu putem sa dam veridicitate unor astfel de documente", a afirmat Dancu, potrivit NewsIn.

Gigi Becali a fost adus din arestul Politiei la Tribunalul Bucuresti, procesul impotriva deciziei de arestare preventiva a acestuia si a altor patru persoane fiind programat la ora 13.00.

Potrivit unor surse oficiale din cadrul Jandarmeriei citate de NewsIn, aproximativ 150 jandarmi vor asigura securitatea Tribunalului Bucuresti in timpul recursului. In jur de 60 de jandarmi asigura, in mod constant, paza sediului Tribunalului Bucuresti, numarul fiind suplimentat cu inca 90 doar pe parcursul zilei de luni, dupa ce au aparut informatii legate de faptul ca mai multi sustinatori din tara ai lui Gigi Becali se vor aduna in fata institutiei.

Reamintim ca finantatorul Stelei a fost retinut de procurori, joi, 2 aprilie, la ora 13.00, potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu alte patru persoane, ulterior, fiind retinuta si o a sasea persoana. Cea de-a saptea persoana cautata de politisti nu a fost gasita, potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.

Acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, Gigi Becali a fost, apoi, arestat preventiv, vineri, 3 aprilie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1.

Judecatoria Sectorului 1 a motivat decizia de arestare a lui Gigi Becali prin faptul ca finantatorul Stelei este recunoscut in unele medii drept formator de opinie si multe dintre conduitele acestuia sunt exemplu de urmat, documentul facand referire si la faptul ca Becali este un om credincios.

"In prezenta cauza, gravitatea deosebita a faptelor retinute in sarcina inculpatilor poate fi suficienta pentru a contura aprecierea ca acestia prezinta pericol pentru ordinea publica", se arata in motivare.

Potrivit acesteia, chiar daca s-ar proba in mod cert ca partile vatamate au furat masina lui Becali, "nu este de conceput intr-o societate democratica cu reguli de conduita si convientuire clara sa se recurga la proceduri judiciare paralele care nu au nicio legatura cu ordinea si statul de drept, ci intra in sfera ilicitului penal".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.