Sport 6 Aprilie 2009 22:39
Procurorii bucuresteni au facut, duminica, de la ora 16.00, o perchezitie informatica asupra telefonului mobil al unuia din bodyguarzii lui Gigi Becali, Stefan Dediu, mobil din care au salvat mai multe filme facute in barul din Pipera la momentul pentru Becali si ceilalti au ajuns dupa gratii.

Avocatul lui Dediu, Aurelian Badulescu a confirmat pentru NewsIn perchezitia care a avut loc asupra telefonului mobil al clientului sau, sustinand, totodata, ca filmele descoperite "nu sunt relevante pentru acuzare", relateaza NewsIn.

Autorizatia de perchezitie a fost eliberata tot in cursul zilei de duminica de Judecatoria Sectorului 1.
Totodata, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a vrut sa reconstituie, duminica, momentul, descris de Catalin Zmarandescu, la care bodyguarzii lui Gigi Becali au gasit masina acestuia, insa episodul nu a mai avut loc ca urmare a refuzului avocatilor, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

"Este adevarat ca s-a dorit ceva in sensul acesta. Mai exact, procurorii vroiau ca domnul Catalin Zmarandescu sa-i conduca in teren la locul de unde spune el ca a recuperat masina domnului Becali. Noi am intrebat in ce dosar se face aceasta activitate, in cel de furt al masinii sau in cel in care au fost arestate cinci persoane? Ni s-a spus ca in acesta din urma. Ne-am exprimat punctul de vedere ca aceasta activitate nu are relevanta pentru dosarul in care este arestat clientul meu, domnul Dediu si s-a renuntat pana la urma", a explicat pentru NewsIn avocatul Aurelian Badulescu.

De altfel, pentru activitatea care era programata procurorii bucuresteni i-au scos, duminica, din arest pe Catalin Zmarandescu si Stefan Dediu si i-au dus la Politia Capitalei, unde s-a purtat discutia cu aparatorii acestora, au explicat aceleasi surse judiciare.

In motivarea Judecatoriei Sectorului 1 a deciziei de arestare a finantatorului Stelei, se arata ca seful pazei Clubului Steaua, Catalin Zmarandescu, a dat declaratii mincinoase in fata instantei, care nu se coroboreaza nici macar cu cele ale lui Gigi Becali.

Astfel, retine instanta, Becali nu confirma, in declaratia data in fata judecatorului, ca ar fi dat o "suma de bani pentru a-si recupera masina inculpatului Zmarandescu Catalin Otto sau coninculpatului Dumitrascu Nicolae".

Instanta retine doar ca declaratiile lui Zmarandescu nu se "coroboreaza" cu cele ale finantatorului Stelei.
Catalin Zmarandescu a declarat in fata instantei de judecata ca masina lui Gigi Becali a fost gasita in zona Circului de stat, automobilul fiind gasit cu numerele schimbate.
Ulterior masina a putut fi pornita cu niste chei trimise special de Becali, a mai explicat cel care pana sa fie arestat se ocupa de securitatea Stadionului Ghencea.

In acelasi timp, Judecatoria Sectorului 1 precizeaza ca inregistrarea depusa de aparatorii inculpatilor cu momentul din barul din Pipera in care finantatorului Stelei vorbeste cu partile vatamate este irelevanta. "In ceea ce priveste inregistrarea depusa (...), instanta retine ca este vorba de o inregistrare de 18 secunde, data 25.01.2009, ori faptele retinute in prezenta cauza au avut loc in noaptea de 26/27.01.2009. Chiar daca acceptam ca ar fi gresita aceasta data si imaginile prezinta momentul prezentei partilor vatamate in barul din Pipera, pe de o parte momentul de timp este prea scurt pentru a aprecia ca acolo nu a avut loc decat o intalnire amicala, pe de alta parte se observa, la un moment dat, cum partea vatamata Nicolae Tinel intoarce privirea la persoana care filmeaza, probabil cu un telefon mobil, iar daca privim spre piciorul drept observam ca are pantalonul taiat, de undeva de deasupra genunghiului cazand un servetel sau un tampon, nu se distinge bine, probabil aplicat pe rana suferita ca urmare a impuscarii", se arata in motivare.

Acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, Gigi Becali a fost arestat preventiv, vineri, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, insa decizia nu este definitiva si a fost atacata de avocatii acestuia la Tribunalul Bucuresti.

Reamintim ca Gigi Becali a fost retinut de procurori, joi, 2 aprilie, la ora 13.00, potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu alte patru persoane, ulterior, fiind retinut o a sasea persoana. Cea de-a saptea persoana cautata de politisti nu a fost gasita, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.