Sport 6 Aprilie 2009 22:33
Delegatia Romaniei a obtinut trei medalii, doua de argint si una de bronz, la Campionatele Europene de gimnastica de la Milano, gratie reusitelor lui Flavius Koczi, Anamariei Tamarjan si Gabrielei Dragoi.

Prima medalie a fost obtinuta de Flavius Koczi, care a obtinut argintul la sarituri. El a fost notat cu 16.312, dupa ce a obtinut 16.300 la prima saritura si 16.312 la cea de-a doua, informeaza NewsIn.

Urmatoarele doua medalii au venit in finala de la barna, unde Romania a avut doua reprezentante pe podium. Anamaria Tamarjan a obtinut argintul, in timp ce Gabriela Dragoi s-a clasat pe treapta a treia si a luat bronzul. Anamaria Tamarjan a obtinut din partea arbitrilor 14.750, in timp ce Gabriela Dragoi a fost notata cu 14.650.

Principala speranta a tricolorilor la medalii, Sandra Izbasa, a ratat podiumul in finala de la sol, unde a fost notata cu 13.900, dupa ce arbitrele nu i-au acordat un element important din executie si i-au scazut nota de plecare a exercitiului, de la 5.5, la 4.9. Antrenorul lotului feminin, Nicolae Forminte, precum si presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, au facut contestatie, insa nota Sandrei Izbasa a ramas aceeasi. In cele din urma, Sandra Izbasa, campioana europeana la sol a editiei trecute si medaliata cu aur olimpic in aceeasi proba, a terminat finala de la Milano pe locul 7.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.