Sport 4 Aprilie 2009 15:15
Finantatorul formatiei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat vineri, agentiei NewsIn, ca nu este de acord cu modul "spectaculos "in care a fost retinut Gigi Becali, chiar daca patronul Stelei a gresit atunci cand nu a anuntat politia despre furtul masinii sale

"Ceea ce se intampla cu Gigi Becali mi se pare un circ ieftin, care are prea putine puncte comune cu justitia, E dezolant sa vezi cum se duc in casa la cineva oameni inarmati, cu cagule pe fata. Procedura tine mai mult de Nicaragua, de Columbia, de mafioti. Sa vezi la televizor oameni cu pustile armate si gata de tragere, e mai mult decat jalnic", a declarat Adrian Porumboiu, informeaza NewsIn.

"In niciun caz Gigi nu este vreun Al Capone, sa fie poate Charlie Chaplin. E doar un comic vestit al ecranului, nimic mai mult, nu cred ca e vreun interlop sicilian. Nu sunt vreun fan al lui Gigi, dar omeneste nu poti fi de acord cu ce s-a intamplat. Au facut acolo o desfasurare de forte. Mai lipseau niste obuze aruncate inainte sa ajunga la el si Vasile Roaita cu sirena", a adaugat omul de afaceri.

Patronul vasluienilor a mai spus ca unui om, indiferent de nume sau statut, trebuie sa i se acorde prezumtia de nevinovatie, chiar daca admite ca Gigi Becali trebuia sa anunte politia despre furtul masinii sale. "Chiar daca si-a recuperat masina, e l trebuia sa anunte politia, aici e singura greseala pe care a facut-o. Dar daca pui in balanta niste hoti, niste derbedei cu Gigi Becali, cu toate lipsurile lui, nu e normal. Pana la urma e si el propria victima pentru ca a facut totul public la televizor si pana la urma i-a picat televizorul in cap. Legea trebuie sa fie pentru toti, dar trebuiau sa il cheme cu citatii, iar daca nu venea, atunci se duceau la el", a spus Porumboiu.

Acesta a mai afirmat ca Gigi Becali se va descurca, chiar daca "nu ii este usor sa se vada cu catuse la maini". Porumboiu a precizat ca au fost oameni care au vrut sa il umileasca pe patronul Stelei, iar dupa circul creat, chiar au reusit. De asemenea, finanatatorul echipei din Vaslui a adaugat ca partea mai trista e ca din situatia creata in jurul lui Becali, au avut de suferit destul de mult si membrii familiei sale.

Nici patronul gruparii Farul Constanta, Gheorghe Bosanceanu, nu este de acord cu modul in care a procedat politia in cazul finantatorului formatiei din Ghencea: "Imi pare rau pentru Gigi Becali. Nu cunosc detaliile cazului sau, dar nu cred ca e un infractor de drept comun care merita sa fie retinut de politie. S-a vazut in cazul sau o desfasurare de forte disproportionata, poate ca nu era cazul, dar procurorul si judecatorii raspund pentru deciziile pe care le iau".

Acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, Gigi Becali a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, pe 3 aprilie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, decizia fiind deja atacata de avocatii acestuia la Tribunalul Bucuresti. Totodata, au primit mandate alte patru persoane acuzate de savarsirea acelorasi infractiuni: Catalin Otto Zmarandescu, Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu si Dumitru Beciu. Marius Geavela, a cincea persoana acuzata, nu a primit mandat, dar are interdictie de a parasi localitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.