Sport 4 Aprilie 2009 15:21
Procurorii au facut publice imaginile din momentul sechestrarii celor trei persoane din dosarul Becali, precum si inregistrarea apelului de la 112, prin care s-a sesizat rapirea

Apelul a fost facut la un taximetrist, care a dat declaratii in fata anchetatorilor despre incidentul vazut, fara a da numele celor implicati, informeaza NewsIn. Inregistrarile video sunt facute de camerele de filmat publice, insa pe imagini nu sunt clare fetele persoanelor implicate in scandal.

Taximetristul a povestit, potrivit inregistrarii date de procurori, ca s-au tras 5-6 focuri de arma si ca masina cu care s-a facut rapirea urmarea Mercedesul lui Becali de mai mult timp.

Pe inregistrare se aude cum taximetristul povesteste ca un Mercedes a fost urmarit de un BMW X5 si, ca umare, Mercedes-ul a intrat in stalp.

Barbatul a afirmat ca soferul Mercedesului a reusit sa scape din masina, dar a fost bagat apoi in portbagajului autoturismului de teren.

"Aia cu BMW-ul l-au batut, au tras in el cu pistolul si l-au luat si l-au bagat in portbagaj si unul a reusit sa fuga. Trimiteti aicea echipaje", a spus taximetristul, care nu a vrut sa isi dea numele.

Potrivit unui comunicat de vineri al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, la data de 27 ianuarie 2009, anchetatorii au fost sesizati, in urma unui apel anonim inregistrat la numarul unic de urgenta 112, cu privire la faptul ca la aceeasi data, la intersectia strazilor Dr. Iacob Felix cu Sos. Nicolae Titulescu din Bucuresti, sectorul 1, a avut loc un incident.

In cadrul acestuia, s-au tras focuri de arma, un autoturism a fost avariat si abandonat la fata locului, iar un barbat a fost agresat - fiind lovit si impuscat cu o arma de foc - de catre mai multe persoane neidentificate. Barbatul a fost introdus cu forta in portbagajul altui autoturism, care a parasit locul incidentului, deplasandu-se in directia B-dului Ion Mihalache, se arata in comunicat.

Procurorii precizeaza ca, in intervalul de timp de la momentul sesizarii pana joi, s-a desfasurat un "complex de activitati de cercetare si investigare, necesare stabilirii situatiei de fapt".

Astfel, sustin acestia, pentru a-i identifica pe participantii la incident si infomatiile despre autoturismul cu care victimele au fost transportate de la locul incidentului, organele de urmarire penala au cerut imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate in locurile publice.

S-a stabilit faptul ca, in aceleasi imprejurari, au mai fost sechestrate alte doua persoane.
Procurorii arata ca au fost identificati si audiati martorii oculari si alte persoane care cunosteau date despre incidentul din data de 27 ianuarie, dar si persoanele vatamate.

In baza unor autorizatii emise de instanta, au fost obtinute listingurile telefonice si localizarea participantilor la incident.

Organele de urmarire penala au dispus, de asemenea, expertize medico-legale si constatari tehnico - stiintifice.

In cauza, au fost obtinute si folosite inregistrari ale unor convorbiri telefonice interceptate si inregistrate in baza unor autorizatii emise de instanta in alte dosare, pentru ca, din cuprinsul acestora, au rezultat date si informatii concludente, mai arata procurorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.