Sport 4 Aprilie 2009 12:58
Fostul tehnician al Rapidului si actualul selectioner al Arabiei Saudite, Jose Peseiro, a declarat vineri, in exclusivitate agentiei NewsIn, ca este incantat de forma sportiva pe care o traverseaza giulestenii si spune ca ar fi fantastic ca acestia sa castige titlul

"Rapid este pe locul 3 si sunt fericit pentru ca echipa se lupta sa castige campionatul si Cupa Romaniei. Mai vorbesc cu jucatorii de la Rapid si acum, le spun mereu sa lupte, sa dea maximum pentru club. In acest moment, Rapid e una dintre cele mai in forma echipe, ceea ce este minunat. Daca Rapidul ar castiga campionatul, ar fi fantastic", a spus Jose Peseiro, care nu a dorit sa comenteze o declaratie a lui George Copos, care spunea ca lusitanul a fost cel mai slab antrenor al giulestenilor din ultimii 16 ani.

Portughezul a vorbit si despre postul sau de selectioner al Arabiei Saudite, nationala pe care incearca sa o califice la CM din 2010. "Cand am ajuns aici, situatia nationalei in clasament era rea. In momentul de fata ma gandesc doar la locul 3, pentru ca atunci cand am ajuns aici aveam doar patru puncte. A fi selectioner inseamna un context diferit si o responsabilitate mai mare. Fata de un antrenor de club, selectionerul are timp sa schimbe strategia in cazul in care pierde o partida, poate schimba jucatorii. Presiunea este mare, dar ai timp pentru a face fata", a afirmat acesta.

Intrebat daca faptul ca a ajuns selectioner reprezinta dovada ca este un tehnician valoros, Jose Peseiro a replicat: "Sunt un antrenor bun pentru ca am antrenat echipe mari pana acum, in rest nu am nimic de demonstrat".

Jose Peseiro a povestit si despre impactul sau cu fotbalul arab: "Fiecare tara are nivelul ei fotbalistic. Nu cred ca pana acum nivelul fotbalului de aici este apropiat celui din Romania, dar vorbim de o cultura diferita si de un alt context aici. Am intalnit jucatori buni, foarte talentati si cu bune calitati tehnice. Fotbalul este principala atractie, spectatorii sunt pasionali, o partida de fotbal e ca o sarbatoare pentru ei. La partida cu Emiratele Arabe Unite au fost 70.000 de spectatori pe stadion".

Arabia Saudita a invins, miercuri, pe teren propriu, reprezentativa Emiratelor Arabe Unite, scor 3-2, intr-o partida contand pentru Grupa a 2-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010, zona Asia. In urma acestei victorii, nationala pregatita de Peseiro a acumulat 10 puncte si se mentine pe locul 3 in grupa, la egalitate de puncte cu ocupanta pozitei secunde, Coreea de Nord, cu care va juca in ultima etapa. Echipa saudita, care in runda precedenta a invins nationala Iranului cu scorul de 2-1, se afla la un singur punct in spatele liderului Coreea de Sud, care are un meci mai putin disputat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.