Sport 4 Aprilie 2009 12:24
Actionarul dinamovist Vasile Turcu a declarat vineri, agentiei NewsIn, ca Gigi Becali trebuie sa plateasca in cazul in care va fi gasit vinovat, dar este de parere ca procedura de arestare nu a fost corecta

"In cazul lui Gigi Becali m-a mahnit procedura, pentru ca el nu e un criminal. Imi pare rau mai ales pentru mama lui, pentru familia lui, are fetitele minore. Nu trebuiau sa se duca cu mascatii la el la usa, il gaseau pe la palat sau in alta parte. Parca imi e si teama cateodata. Sper sa treaca pste acest necaz. Cred ca va fi afectat si cu sanatatea, pentru ca nu e usor sa stai in celula aia acolo atata timp", a declarat Vasile Turcu, care a adaugat ca Gigi Becali a ajuns in aceasta situatie pentru ca "era prea pe fata" si "s-a bagat in unele treburi, care acum se intorc impotriva lui".

Vasile Turcu este de parere ca acest caz al lui Gigi Becali a scos la lumina aspecte negative ale societatii si considera ca speta patronului stelist ar putea crea un precedent periculos. "Cazul lui a scos la lumina niste lucruri care nu fac bine societatii. Uite, de exemplu, imi fura unul din masina, dar dupa ce vede a cui e, vine si vrea sa imi dea tot inapoi. Eu il chem in casa sa ii dau o cafea si sa il intreb de ce a furat, iar dupa aia poate sa imi faca plangere la politie ca l-am sechestrat. Nu e normal, pentru ca s-a creat un precedent. Li s-a dat o prea mare importanta hotilor si talharilor. Noi, cei care mai avem bani, cunoastem lume de un anumit fel si ne ducem dupa hoti, dar altul care e mai sarac, ce sa faca? Nu rezolva nimic daca se duce la politie, ramane cu sesizarea", a spus Turcu, care a tinut insa sa precizeze ca "nimeni nu e mai presus decat legea, iar daca Gigi e vinovat, trebuie sa plateasca".

Presedintele formatiei Otelul Galati, Marius Stan, a afirmat ca nu este un fan al lui Gigi Becali, dar crede ca toata aceasta actiune impotriva patronului Stelei nu este decat un "teatru ieftin", menit sa atraga atentia de la alte lucruri mult mai grave care se petrec in Romania. "Nu stiu si nu cred ca justitia romana va castiga ceva dupa arestarea lui Gigi", a conchis Stan. Oficialul galatenilor a fost completat de omologul sau de la Poli Iasi, Sorin Boca: "Nu mi se pare ca Gigi Becali e un pericol public, putea fi lasat in libertate. Nu am nmic cu el, nu suntem prieteni, dar nu trebuia bagat la inchisoare".

Contactat de NewsIn, patronul echipei FC Brasov, Ioan Neculaie, nu a vrut sa comenteze cazul lui Gigi Becali pentru ca nu il intereseaza, rezumandu-se la a spune doar ca "fiecare pasare pe limba ei piere".
Acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, Gigi Becali a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, pe 3 aprilie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, decizia fiind deja atacata de avocatii acestuia la Tribunalul Bucuresti. Totodata, au primit mandate alte patru persoane acuzate de savarsirea acelorasi infractiuni: Catalin Otto Zmarandescu, Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu si Dumitru Beciu. Marius Geavela, a cincea persoana acuzata, nu a primit mandat, dar are interdictie de a parasi localitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.