Sport 3 Aprilie 2009 02:11
Miodrag Belodedici crede ca sunt necesari minimum 70 de ani in ce priveste munca la copii si juniori pentru a ajunge la nivelul Occidentului.

Viitorul apropiat al fotbalului romanesc suna rau. O spune, din postura de director al Departamentului de copii si juniori din cadrul FRF, Miodrag Belodedici, care se loveste de probleme pe care nu si le-ar fi putut inchipui vreodata. „N-avem tineri cu viteza, nu mai vorbesc de talie, iar multi dintre antrenorii de la club, din varii motive, nu-si fac treaba asa cum ar trebui s-o faca“ sunt doar cateva dintre nemultumirile fostului dublu castigator al Cupei Campionilor Europeni.

Belo, toata lumea asteapta sa vada ce vine din spate pentru echipa nationala. Cum stam cu performanta la copii si juniori?

Pai, cum sa stam, stam rau! Oricum insa, e mult mai bine decat acum trei ani, cand am fost numit in acest post.

Si n-o spun ca sa ma laud, pur si simplu asa stau lucrurile. Cu fiecare lot national de la 15 la 19 ani organizam 3-4 stagii de pregatire anual, de cate 10-12 zile. Vreau sa va spun ca rezultatele sunt spectaculoase. Copiii aia au crescut valoric vazand cu ochii. Pai, cand i-am vazut prima data m-am luat cu mainile de cap! Si eu, si altii din federatie, antrenori vorbesc. Talent aveau, dar nu se puteau numi fotbalisti. Nu stiau sa stea in teren, cand sa intre pe spatii libere, cand sa schimbe partea, habar n-aveau de asa ceva. Ei bine, adusi intr-un regim de cantonament, bine hraniti, bine antrenati, s-au transformat foarte rapid, au crescut. Nu vreau sa jignesc, dar nu stiu cum sunt pregatiti acesti copii la anumite cluburi, ceva acolo nu e in regula. Din pacate, sunt inca destule cluburi in tara asta unde la nivel de copii si juniori nu sunt antrenori de calitate, nu sunt pregatiti necesar pentru o asemenea munca, iar asta se vede. Noi, la federatie, incercam sa ajutam, dar merge greu.

Poate ca nu sunt antrenori de calitate peste tot. Dar bazele de pregatire? Dar infrastructura? Dar conditiile materiale?

Baze? Pfuff! Cate baze de pregatire pentru juniori ati vazut voi in Romania? Spuneti-mi-le si mie, ca sunt si eu curios sa le vad! Vorbesc de baze in adevaratul sens al cuvantului, nu un teren-doua. Conditii materiale? Hmm, pe ici, pe colo.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.