Sport 3 Aprilie 2009 19:14
Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, ca in urma infrangerilor suferite contra Serbiei si Austriei sansele echipei nationale de calificare la CM 2010 sunt nule si considera ca prima reprezentativa va avea un meci dificil chiar si in compania Insulelor Feroe

"Ce sanse de calificare sa avem? Sansa mortului, poate. Ce sa mai facem acum? Sunt si altii vinovati, dar ca sa-i schimbi si pe altii... Nu sunt de acord ca Lupescu sa fie dat afara, pentru ca a invatat ceva meserie si ar trebui lasat in pace. Cand nu ai rezultate, trebuie sa fii schimbat", a spus Dumitru Dragomir la Sport.ro, dupa care l-a provocat pe Piturca la o confruntare televizata in care sa se acuze reciproc.

Seful LPF a tras un semnal de alarma in ceea ce priveste strategia de dezvoltare a fotbalului romanesc: "Matematic, se poate, dar nu la fotbal. Nu avem sanse sa mai castigam toate cele 5 meciuri. S-ar putea sa nu trecem nici de Feroe. Ar trebui facuta o analiza serioasa, in care sa se vada de ce nu ne calificam la turneele finale de juniori si de ce Mircea Sandu nu se ocupa personal de echipele nationale. Daca nu o face el, praful se va alege. Sunt multe de spus".

Intrebat ce ar face in cazul in care demiterea lui Piturca ar fi supusa la vot in cadrul unei sedinte a CEx al FRF, Dragomir a replicat: "Ma abtin, ca sa fiu gentleman. Eu am suferit foarte mult cand Piturca a spus ca Mircea Sandu nu se pricepe la fotbal. De acum, nu o sa-l mai apar pe Piturca. Trebuie sa se retraga dupa Europene, era baiat super destept".

In incheiere, Dumitru Dragomir a refuzat sa comenteze pe cine si-ar dori in functia de selectioner al Romaniei. Reactia presedintelui LPF a venit ca urmare a declaratiilor facute de selectionerul Victor Piturca la adresa sa: "Domnul Dragomir nici nu stie cum il cheama pe Tanase, iar acum da declaratii ca el il stia demult. Dragomir, de acasa, le stie pe toate. Stie si de racirea atmosferei, stie cine a fost in cantonamentul echipei nationale, el le stie pe toate. I-am si zis, e prietenul meu, dar daca ma apuc sa vorbesc, nu mai iese din casa 3 luni".

Echipa nationala a Romaniei a fost invinsa, miercuri, cu scorul de 2-1, de reprezentativa Austriei si continua sa ocupe penultimul loc in Grupa a 7-a de calificare la CM 2010, cu doar 4 puncte dupa cinci meciuri disputate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.