Sport 2 Aprilie 2009 02:16
Fundasul dreapta Cosmin Contra a anuntat, miercuri, ca se retrage definitiv din echipa nationala a Romaniei in urma esecului cu reprezentativa Austriei, scor 1-2, deoarece tricolorii nu mai au nicio sansa de calificare la Campionatul Mondial din 2010, transmite trimisul NewsIn la Klagenfurt.

"A fost un moment extraordinar de greu pentru mine, ma retrag de la nationala cu o infrangere. Dar asta e viata, mergem inainte. Am inceput prost campania si continuam prost, nu ne putem reveni. Oricum, sunt atatia experti in Romania, ca ii las pe ei sa judece, insa rezultatele arata ca nationala atata poate in acest moment. La noi se vede lipsa a doi-trei jucatori, nu avem cu cine sa ii inlocuim", a spus Contra, care le-a multumit tuturor pentru cei 14 ani petrecuti la prima reprezentativa.

Nascut la 15 decembrie 1975, Cosmin Contra a debutat la echipa nationala la 24 aprilie 1996, in partida cu Georgia, scor 5-0, iar de atunci a adunat 72 de partide, marcand si sapte goluri. El a participat si la turneele finale ale CE din 2000 si 2008, iar la jocul cu Austria, cel de retragere, a purtat banderola de capitan.

Echipa nationala a Romaniei a fost invinsa, miercuri, cu scorul de 2-1, de reprezentativa Austriei, si continua sa ocupe penultimul loc in Grupa a 7-a de calificare la CM 2010, cu doar 4 puncte dupa cinci meciuri disputate.
In cealalta partida a grupei, Franta s-a impus cu 1-0, pe teren propriu, in fata Lituaniei.

In urma acestor rezultate, clasamentul Grupei a 7-a arata astfel: 1. Serbia 12p (5j), 2. Franta 10p (5j), 3. Lituania 9p (6j), 4. Austria 7p (5j), 5. Romania 4p (5j), 6. Insulele Feroe 1p (4j).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.