Sport 1 Aprilie 2009 16:50
Selectionerul echipei nationale a declarat astazi ca nu are de gand sa demisioneze din functie, chiar daca tricolorii vor fi invinsi de reprezentativa Austriei, pentru ca trebuie sa isi respecte contractul pe care il are cu FRF.

"Se vorbeste prea mult de mine, dar eu spun ca nici daca pierdem cu Austria nu imi dau demisia. FRF va hotari ce va face cu mine, vom vedea. Vom analiza situatia, dar eu vreau sa imi respect contractul. Cand nu mai exista sanse matematice de calificare, FRF va decide ce va face. Eu simt Federatia alaturi de echipa nationala", a declarat Victor Piturca in cadrul unei conferinte de presa, potrivit NewsIn.

Antrenorul tricolorilor a mai spus ca desi sansele de califcare la turneul final din 2010 sunt foarte mici, asta nu ii va face pe jucatori sa dea inapoi, pentru ca "niciodata nu sti ce se poate intampla in fotbal".

"Vom face totul pentru a realiza un joc bun cu Austria si pentru a castiga toate cele trei puncte. Adrian Mutu este singurul jucator care nu si-a revenit complet, dar sper sa fie bine pana la ora jocului. Daca nu va fi bine, voi titulariza un alt jucator in locul sau. Sunt destui care pot evolua in locul sau, Bucur sau Max Nicu", a adaugat selectionerul, care a adaugat ca, desi de la austrieci lipsesc jucatori importanti, partida va fi grea, pentru ca elevii lui Dietmer Constantini vor evolua cu multa ambitie pentru a ramane si ei in cursa pentru calificare.

Piturca spera ca i-a facut pe jucatorii sai sa treaca peste infrangerea cu Serbia, dar considera ca acest lucru se va vedea doar dupa evolutiile pe care le vor avea in jocul cu Austria. Tehnicianul considera ca aceasta partida nu are un favorit clar, chiar daca Romania ar putea porni cu prima sansa. In cazul in care Romania obtine un rezultat de egalitate, sansele de calificare ar fi din ce in ce mai mici, dar Piturca nu doreste sa se gandeasca la acest rezultat.

Referitor la situatia lui Maximilian Nicu, care a fost convocat in premiera la echipa nationala, dar nu a jucat in partida cu Serbia, selectionerul tricolorilor a declarat: "Am discutat cu jucatorul si mi-a spus foarte clar ca nu este nemultumit. Eu decid cine joaca si cine nu. Daca Max Nicu e mai in forma si mai bun ca un alt jucator de pe acelasi post, el va juca. Dar trebuie sa demonstreze. Nu poti sa vi si sa te acomodezi asa usor din prima".

Intrebat daca se teme de o posibila convocare a lui Maximilian Nicu la nationala Germaniei, in cazul in care nu va juca nici in partida cu Austria, Piturca a raspus ironic: "M-am speriat, si maine o sa fie titular 100% ca sa nu il fure nemtii. Nu se pune problema asa".

Intrebat daca jucatorii sunt alaturi de el, Piturca a raspuns iritat: "Nu ma intereseaza ce e cu jucatorii, ei trebuie doar sa isi faca datoria. Indiferent ce antrenor este sau va fi vreodata, jucatorii trebuie sa isi faca treaba pe teren. Asta e conceptia mea".

Meciul dintre Austria si Romania se va disputa miercuri, la Klangenfurt, pe stadionul Hypo-Arena, de la ora 21:30, in direct pe ProTV, si va conta pentru Grupa a 7-a din preliminariile Campionatului Mondial din 2010.

Dupa primele 4 jocuri disputate in grupa, Romania pastreaza sanse minime de calificare la turneul final, fiind pe locul 5, cu 4 puncte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.