Sport 1 Aprilie 2009 12:53
Meciul dintre Adrian Diaconu si Silvio Branco, in care romanul isi apara titlul mondial WBC la categoria semigrea, nu va mai avea loc deoarece promotorul italianului, Salvatore Cherchi, nu si-a respectat obligatiile de organizare, a declarat, marti, pentru NewsIn, presedintele FRBox, Rudel Obreja

"Acest meci nu va mai avea loc pentru ca promotorul meciului nu si-a respectat obligatiile, nu s-au platit garantiile, nu s-au incheiat contracte, iar noi am depus plangere la WBC. Pentru Adrian Diaconu nu este bine, el pe 19 aprilie face un an de cand nu a mai boxat si s-a pregatit pentru acest meci. Din cate am inteles el este suparat, dar nu are ce face, va boxa intr-un meci sambata", a explicat Rude Obreja.

Seful FRBox a vorbit si despre viitorul meci al romanului: "WBC va hotari ce se va intampla. Ar putea fi tot Branco adversarul, dar la fel de bine ar putea fi eliminat din cauza celor intamplate. El nu are nicio vina, ci promotorul. Se poate stabili un meci pentru un nou challenger, pentru moment nu se stie".

Adrian Diaconu trebuia sa-l intalneasca pe 10 aprilie pe italianul Silvio Branco intr-un meci in Italia, in care romanul isi punea in joc titlul mondial WBC. Dupa ce acest meci a fost anulat, Diaconu va boxa pe 4 aprilie la Montreal intr-o gala la Centre Bell cu pugilistul canadian David Whittom, intr-o lupta de opt runde in care nu isi va pune centura in joc. Despre acest meci romanul a spus: "Sunt foarte fericit ca ma voi reintalni cu iubitorii boxului din Montreal. A trecut foarte mult timp de cand nu am mai simtit atmosfera din Centre Bell".

Adrian Diaconu a cucerit pe 19 aprilie 2008, la Bucuresti, titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, dupa ce l-a invins la puncte pe americanul Chris Henry. Intr-un alt meci, pugilistul american Chad Dawson s-a impus la puncte in fata lui Glen Johnson (116-112), la 13 aprilie, si si-a pastrat titlul mondial WBC la categoria semigrea, pe care urma sa si-l apere in fata romanului Adrian Diaconu. Dawson a refuzat sa boxeze cu romanul si astfel Diaconu a devenit campion mondial WBC.

Meciul campionului mondial Adrian Diaconu, in care acesta trebuia sa isi puna titlul in joc in fata lui Silvio Branco, trebuia sa se dispute la 15 noiembrie, dar a fost amanat, dupa ce romanul s-a accidentat la mana in timpul unui antrenament.

Italianul Silvio Branco are 41 de ani si a castigat titlul de campion mondial WBA la versiunea semigrea. El are 57 de victorii, dintre care 34 prin KO, 9 esecuri (3 prin KO) si doua remize.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.