Sport 31 Martie 2009 00:46
Cele 62 de federatii sportive au primit 89.920.000 lei, cu 3 milioane mai mult ca in 2008.

Atletismul, din nou cel mai bogat for, cu 15.100.000 lei, baschetul – pe locul secund, cu 7.600.000.

Cu o intarziere de trei luni, federatiile nationale sportive si-au primit banii de la bugetul de stat. Desi economia romaneasca trece printr-o criza financiara, majoritatea forurilor au primit finantare nediminuata fata de anul trecut. Neasteptat, o serie de federatii au obtinut chiar mai mult decat sperau.

Suma totala alocata de catre Ministerul Tineretului si Sportului pentru cele 62 de formatiuni sportive afiliate este de 89.920.000 de lei, cu aproape 3 milioane de lei mai mult decat banii acordati anul trecut.

"In stabilirea bugetelor am tinut cont de specificul fiecarei ramuri de sport, de potentialul olimpic pe care il au anumite federatii, de faptul ca ne aflam in primul an al unui ciclu olimpic, de federatiile care au competitii foarte importante, cum este cea de haltere (n.r. – la finalul acestei saptamani, FR de Haltere organizeaza la Bucuresti Campionatele Europene). Fiecare caz a fost analizat separat si, de aceea, anumite federatii au primit sume la nivelul bugetului de anul trecut, iar altele – mai mult.

Va asigur ca nicio federatie nu a primit mai putin decat are nevoie pentru a asigura continuitatea in pregatirea sportivilor de performanta si pentru a-si finanta competitiile de anul acesta si campionatele la care participa." De asemenea, Monica Iacob Ridzi a mentionat ca nu medaliile aduse de catre federatii au decis sumele alocate in buget.

"Numarul de medalii nu este direct proportional cu suma primita ca subventie de la bugetul statului. Sunt multe federatii care acuza de multe ori MTS-ul in cazul in care obtin medalii mai putine. Vreau sa clarificam acest lucru. De pregatirea sportivilor si de cantonamentele sporti-vilor se ocupa strict federatiile. Noi nu facem decat sa le acordam acele sume in baza cererilor pe care le depun federatiile. In proportie de 90 la suta, sumele sunt acoperite de catre bugetul statului prin MTS.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.