Sport 31 Martie 2009 14:19
Fostul international Gheorghe Craioveanu a declarat, luni, agentiei NewsIn, ca in perspectiva meciului cu Austria mizeaza pe o reactie pozitiva a tricolorilor, cu toate ca moralul acestora este scazut dupa ce au suferit cea de-a doua infrangere pe teren propriu in preliminariile CM 2010

"Mi-ar placea ca Piturca sa continue la echipa nationala, dar pe un antrenor il judeca rezultatele. Sunt sanse minime ca el sa continue, sa-si termine contractul si sa se caute solutii", a spus Craioveanu, care a adaugat: "Trebuie sa batem Austria, altfel riscam sa terminam pe locul 4 sau 5, ceea ce ar fi rusinos. Avem moralul scazut acum, dar mizez pe o reactie de orgoliu ranit din partea baietilor".

Craioveanu a facut si o scurta analiza a meciului cu Serbia: "Nu meritam sa pierdem. Prima repriza nu a fost asa buna, dar a doua am jucat mai bine. Sarbii nu au facut un meci extraordinar, dar ne-au costat fazele fixe. Ii putem invinge acasa la ei, cu Franta va fi mai greu. Noua ne lipseste putin fotbal la mijlocul terenului, nu avem un jucator care sa fie capabil sa dea ultima pasa. Un aspect pozitiv din meciul cu Serbia ar fi evolutia lui Tanase, care are tupeu si mobilitate".

Fostul international s-a referit si la evolutiile lui Costea si Dorel Stoica din meciul cu Serbia: "Costea a suferit mult in partea dreapta, el este obisnuit sa joace pe stanga si este greu sa se obisnuiasca pe dreapta. Jocul echipei s-a schimbat dupa avansarea lui Stoica la mijloc. Dorel a jucat bine, a avut multe recuperari, a scos adversari din joc, a pasat printre linii, dar a avut ghinion la acel autogol".

"Avem sanse minime la calificare, mai ales ca Franta a castigat un meci complicat cu Lituania. Serbia poate sa-si permita chiar si doua rezultate negative. Pacat, generatia e destul de buna, dar a avut ghinion in momentele cheie", a incheiat Craioveanu, dupa care a opinat ca "ideea cu schimbarea generatiilor este o absurditate, un jucator este batran cand crede el ca este asa, eu la 37 de ani am facut poate cel mai bun sezon in Spania".

Echipa nationala a Romaniei a pierdut sambata, pe teren propriu, in fata Serbiei, scor 2-3, intr-un meci din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010.

Clasament: 1. Serbia 12p (5 j), 2. Lituania 9p (5j), 3. Franta 7p (4j), 4. Austria 4p (4j), 5. Romania 4p (4j), 6. Insulele Feroe 1p (4j).
Urmatoare etapa a Grupei a 7-a se va


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.